16 YILDIR HER SEÇİMDE KAZANIYORUZ ‘ARADAKİ BAĞ KOPMAYACAK’

210

AK Parti olarak girdikleri 16. Seçimi birincilikle bitirdiklerini belirten  AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, kaybettikleri her oydan ise ders alacaklarını vurguladı. Bundan sonra AK Parti vekilleri ile vatandaş arasındaki bağın hiç kopmayacağını belirten Önsay, “Biz bu seçim sürecinde en çok bunun derdini çektik” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay ve AK Parti Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ilk kez vekil sıfatıyla basın mensuplarının karşısına çıktı. Başkan Önsay, Milletvekilleri ve Vekil Adayı Esra Özbek Balcı seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Milletvekili Adayı Esra Özbek Balcı basın mensuplarıyla  bir araya geldi. Türkiye’nin oy verme oranı İle dünyaya örnek olduğunu ifade eden Mustafa Önsay, 3 AK Parti Milletvekiline, MHP Milletvekili Ahmet Erbaş ve CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap’a şehri temsil etme yolunca başarı diledi.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN

OYU KÜTAHYA’DA ARTACAK’

Seçim sürecinde muhalefetin her gün doğruluk derken her gün yalana başvurduğunu ifade eden Önsay, “Bunun faydasının olmadığını görmeleri lazım. Doğruluktan yana olmaları lazım. Bu algı oyunlarına yalanlara iftiralara rağmen gösterilen güvene teşekkür ediyorum.” Dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 66.6 oranında bir oy oranı olduğunu ifade eden Önsay, “Biz bu oranı Cumhur İttifakının tüm bileşenleri ile daha yukarılara çıkaracağız.” Dedi.

Hüda-Par’ın Hizbullah ile ilgili yakınlığına dair eleştirilere de cevap veren Mustafa Önsay, “Bu millet bunları yemez. Bu algılarla bu işin olmayacağını muhalefetin anlaması lazım. Biz bu yüzden 16 yıldır kazanıyoruz. Biz geldiğimiz günden itibaren 21 yılda PKK’yı bu ülkenin içerisinde yok etmiş bir partiyiz.  Hiçbir gün şehit haberi almıyorsunuz. Türkiye sınırları içerisinde PKK diye bir şey kalmadı. Suriye’de Irak’ta tepelerine bindik.” Dedi. Terörün olduğu yerde AK Parti’nin olamayacağının altını çizen Önsay, “AK Parti bunun bedelini yıllardır ödedi. Bizim derdimiz davamız her şeyden önce bu milletin birliğini, beraberliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak; biz bunun savaşını veriyoruz. Bugün Gabar’da petrol buluyor olmamızın sebebi 21 yılda PKK’ya vurduğumuz darbedir.” Dedi. Hüda-Par’ın mütedeyyin Kürt halkına hitap eden bir parti olduğunu dile getiren Önsay, muhalefetin HDP ile olan ortaklıklarını normalleştirme adına Hüda-Par üzerinden algı yürüttüğüne değindi.

‘KÜTAHYA’DAN CHP’YE OY VEREN HERKES BU DEVLETE BAĞLI’

Millet İttifakı’na oy veren Kütahya halkının yüzde 99’unun kandilin destek açıklamalarından haberdar olmadığını dile getiren Önsay “Çünkü onların bir dünyası var Tayyip Erdoğan nefreti üzerinden sabah akşam aynı şeyleri konuşuyorlar. Millet İttifakı’nın hedefinin ne olduğu kimlere hizmet ettiği, Batı’nın bu ittifakla neleri engellemeye çalıştığını sizin göstermeniz gerekiyor. Ben inanıyorum ki Kütahya’daki CHP tabanı da namazını kılan, orucunu tutan; bu millete, bu devlete, bu bayrağa bağlı olan insanlar. Ben Kütahya’da CHP’ye oy veren herhangi bir insanın HDP ile PKK’yla bir bağlantısı olabileceğini hiç düşünmedim ve olmadığına eminim.” İfadelerini kullandı.

21 yıldan beri her vatandaşa eşit hizmet götürdüklerinin altını çizen Önsay, “Kütahya’da 546 köy var. Bugüne kadar AK Parti’ye hiç oy vermemiş köylere de gidebilirsiniz oradaki hizmet, AK Parti’ye yüzde 99 oy çıkan köy ile aynıdır. Arada ufacık bir hizmet farkı bulamazsınız. Recep Tayyip Erdoğan 21 yıllık iktidarında bu ülkenin en az yüzde sekseninden bir kere oy aldı bu çok önemli.” Dedi. Savaşa, gıda fiyatlarının emtia fiyatlarının da patlamasına rağmen vatandaşın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini belirten Önsay, “Gördüğünüz deprem bölgesine hani devlet yoktu? Yalan her zaman doğrunun üzerinde”dedi. Ramazan boyunca kurdukları iftar çadırının dahi eleştiri aldığını ifade eden Önsay, “Her gün başka bir iftira. Biz gelene bize oy mu verdin diye soruyor muyuz? İlk 20 gün orada parti bayrağı bile yoktu. Çok şükür ki millet böyle olmadığını görüyor” dedi.

‘İCRAATLER DEVAM EDECEK’

Seçimin herhangi bir sıkıntı olmadan atlatıldığını cumhurbaşkanlığı seçiminin ise seçim sisteminden kaynaklanan sıkıntı sebebiyle ikinci tura kaldığını belirten AK Parti Milletvekili Adil Biçer, “Milletimizin iradesi parlamenter sistemden yöne tecelli etmiştir. Yeni Türkiye yüzyılında icraatlarının devam edebilmesi için 28 Mayısta Cumhurbaşkanınımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Seçmenin arzu ettiğini hizmetlerimize yansıtacağız.” Şeklinde konuştu. Kütahya’nın yeni dönemde AK Parti milletvekilleri arasından birlikte ve beraber hareket eden bir vekil profili göreceğini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, “Bundan sonra bizi birleştiren tek ortak menfaat var: o da Kütahya çatısıdır. Bunun altında birleşeceğiz. Çünkü seçimler değil tercih dönemidir tercih dönemleri geçtikten sonra artık memleketine ve insanına hizmet etme dönemi başlar.  Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Kütahya’nın sağduyuyla hareket edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Seçim sürecinde vatandaşın nasıl bir milletvekili profilini istediğini gördüklerini ifade eden Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu değişim isteğine Türkiye’de oran %60 iken yüzde 100’lük değişim ile cevap verdiğini belirtti.

‘KÜTAHYA BİZE BÜYÜK BİR GÖREV VERDİ’

Yüksek katılımlı bir seçimi geride bıraktıklarını ifade eden AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “İçerdeki ve dışardaki birçok müdahaleye Kandil’e ve Pensilvanya’ya rağmen milletimiz iradesini ortaya koymuştur. Bu ülke insanının umudu AK Parti’dir, Recep Tayyip Erdoğan’dır. 28 Mayıs’ta da bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı daha güçlü bir şekilde cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacaktır. Kütahya vize büyük bir görev verdi. Bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek sadece kendi seçmenize değil tüm Kütahya’ya hizmet etmek için çalışacağız.” Dedi. Kütahya için beraber hareket edeceklerini ifade eden İsmail Çağlar Bayırcı, Stat, Şehir Hastanesi ve hızlı trenle alakalı beklentilerin farkında olduklarını bu konuda üstlerine düşen ne varsa yapacaklarını belirtti.

Günlerce çalışıp seçimi kazasız belasız atlattıklarına değinen AK Parti Milletvekili Mehmet Demir, “50+1 yüzünden cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını belirtti. “28 Mayıs’ta onu da başarıyla tamamlayacağız.” İfadelerini kullanan Demir, birlik mesajı verdi. Kütahya’nın merkezi bütçeden daha fazla pay alacağını ifade eden Demir, Kütahya için yapılması gerekenleri bir ve beraber olarak çözeceklerini açıkladı.

Tarihi bir secimi atlattıklarını belirten Milletvekili Adayı Esra Özbek Balcı, “Milletimiz büyük bir olgunluk gösterdi hem yerelde hem Türkiye genelinde çıkan milletimizin iradesinin başımız üzerinde yeri vardır. İkinci turda yine biz ve Türkiye kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak.” Dedi. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *