‘MASADA OYUNU BİZ KURACAĞIZ’

183

Seçim sonuçları ile Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılını değerlendiren AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Ülkemiz ileride daha güçlü, daha da söz sahibi olacak artık masada oyun kuran pozisyona geçecek. Yatırımların, çalışmaların, istihdamın kat ve kat artarak daha güçlü gelişen bir Türkiye haline geleceğiz” şeklinde konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Akit TV’de seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yeni dönemin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyen İsmail Çağlar Bayırcı, “Önemli bir süreçten geçtik. 14 Mayıs tarihinde milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunu gerçekleştirdik. Birinci tur itibariyle yine sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 49 buçukta aslında seçimi kazanmış olmasına rağmen seçim kanunundan dolayı yüzde 50 + 1 olması gerektiği için durum ikinci tura kaldı. İkinci turda da milletimiz yine ferasetini sahaya yansıttı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden yine Cumhurbaşkanı olarak seçti” ifadelerini kullandı.

‘EN AZ ONUN KADAR

ÇALIŞMAMIZI İSTEDİ’

Kütahya’da bilhassa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok ciddi bir teveccüh olduğuna dikkat çeken Bayırcı, “Bizler bunun karşılığını da sandıkta çok net gördük. İlk turda Sayın Cumhurbaşkanımızla yüzde 66 buçuk civarında; ikinci turda da yüzde 70.5 civarında yüzde 4 lük bir artışla bir oy oranı yakaladık. Tabii vatandaşımıza her şeyi görüyor her şeyi biliyor Sayın Cumhurbaşkanımız bu milletin bağrından çıkmış bir insan bugüne kadar ne yaptıysa milletiyle yapmış milleti için yapmış ve milleti için de yapmaya devam edecek olan bir insan; vatandaşımız bunu görüyor. Kendileri bizden her ziyaretlerimizde en az onun kadar da çalışmamızı istediler. Biz de buna layık olmak için elimizden geleni göstereceğiz” şeklinde konuştu.

‘100 YIL SONRA AYNI ZİHNİYET’

Bundan 100 yıl önce Abdülhamit Han için “Abdülhamit gitsin de ne olursa olsun” sonrasına bakarız denildiğini hatırlatan Bayırcı, “Bugün 100 yıl sonra yine karşımızda aynı zihniyeti görüyoruz maalesef. Aslında bu ülke için hiçbir hedefi olmayan, sadece Sayın Cumhurbaşkanımız gitsin de ne olursa olsun zihniyetiyle seçim çalışması yürüttüler. elhamdülillah bizim öyle büyük, öyle güçlü, bu millet, bu devlet, bu vatan, bu halk için çırpınan bir liderimiz var ki Allah ondan razı olsun yani. Sadece 7 düvel değil 17, 107 düvel de bir araya gelse şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın yıkabileceklerini sanmıyorum çünkü halkı için çalışan bir lider” dedi.

21 yılda artık her anlamda ilerleyen, gelişen, güçlenen, kendi kendine yetebilen, kendi göbeğini kesebilen bir ülke olduğunu vurgulayan Bayırcı, “Biz seçim çalışmalarında da bunları sürekli söyledik. En basit örnek olarak bu doğal gaz, bu petrol daha önceden bu ülke topraklarından yoktu da son 21 yıllık süreçte mi bunlar türedi? Ama bahsetmiş olduğumuz 7 düvel bunlara bir şekilde müsaade etmiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde de biz daha fazla bu tip kaynaklara ulaşacağız ülkemiz ileride daha da güçlü olacak daha da söz sahibi olacak artık masada oyun kuran pozisyona geçecek” dedi.

‘SAVUNMA SANAYİDEN YERLİLİK

YÜZDE 20’DEN YÜZDE 80’E ÇIKTI’

Önümüzdeki 5 yılın daha yoğun bir çalışma içerisinde geçeceğini vurgulayan Bayırcı şu ifadeleri kullandı: “Her anlamda büyüyen güçlenen bir ülkeden bahsediyoruz bu düne kadar savunma sanayisinde yüzde 20 oranında bir yerlilik oranında şu an yüzde 80 in üzerinde bir yerlilik oranını gelmiş bir ülkeden bahsediyoruz. Kendi doğalgazını çıkartabilen bir ülkeden bahsediyoruz kendi petrolünü çıkartabilen bir ülkeden bahsediyoruz nükleer santral yapmış bir ülkeden bahsediyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bugüne kadar yapılmış olan yatırımların çalışmaların istihdamın ben kat ve kat artarak daha da güçlü bir Türkiye daha gelişen bir Türkiye haline geleceğimizi düşünüyorum. Bu noktada da bizde milletvekilleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza maksimum seviyede destek vermek noktasında onun yüküne omuz vermek noktasına elimizden gelen gayreti yansıtacağız”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *