ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU 13. KEZ KAPILARINI SANATLA AÇIYOR

241

Kadim topraklarımızın kültürel mirası, 13. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu geleceğe taşınıyor. Yarın saat 10.00’da Hilton Garden Inn’de başlayacak sempozyumda bu yıl 88 bildiri 3 konferans, 1 panel, 1 atölye çalışması, 23 konser ve 1 sergi yer alacak

“Kütahya Türkülerinin Babası” olarak bilinen ve yöreye ait birçok eseri derleyip Türk Halk Müziği’ne kazandıran Hisarlı Ahmet, uzun yıllardır Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu ile anılıyor. Bu yıl 13. Kez düzenlenecek Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu Türkiye Cumhuriyetinin 100. Kuruluş yıldönümünde kapılarını “Müzik Performansının Kurumsal Art Alanı” temasıyla açıyor.

MÜZİK PERFORMANSININ KURUMSAL ART ALANI İNCELENECEK

Besteci ve eserinin ardından müzik performansının ardından müzik performansının son halkası olan yorum ve yorumu etkileyebilecek olan tüm süreçleri irdelemeyi amaçlayan sempozyumda bu yıl 88 bildiri 3 konferans, 1 panel, 1 atölye çalışması, 23 konser ve 1 sergi yer alacak.

Sempozyum Kütahya Güzel Sanatlar Derneği ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliğinde Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi birlikteliği ve paydaş kişi kurumlar desteğiyle düzenlenecek.

SANATI GENİŞ KİTLELERLE BULUŞTURUYOR

10 yılı aşkın süredir müzik başta olmak üzere sanatın pek çok farklı dalını bir araya getirerek sanatı geniş kitlelerle buluşturan sempozyum, bugüne kadar 970 bildiri 193 konser 12 panel 14 söyleşi 30 sergi 20 konferans ve birçok seminere ev sahipliği yaptı.

“Müzik Performansının Kurumsal Art Alanı” teması ve 20 alt başlıkla düzenlenecek sempozyum 8-11 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Sempozyumun açılış töreni yarın saat 10.00’da Hilton Garden  Inn’e başlayacak. Sempozyumun ilk günüde açılış töreninin ardından konser, konferans, 1 panel ve oturumda bildiriler sunulacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *