‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SENE SONUNA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ’

376

VEFA’DA BİNALARIN

YÜZDE 57’Sİ HAZIR

Şehir merkezinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını sene sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Vefa’daki dönüşümün yüzde 57’ye ulaştığını açıkladı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ihtiyaç duyulan mahallerde devam edecek

495 KONUT YÜKSELİYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Vefa Mahallesinde 495 konut bağımsız birim, 10 ticaret bağımsız birim ve 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesini içeren kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyip Kütahya’daki süreç hakkında bilgi verdi.

Kütahya’da kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Mustafa Önsay, “Bugün burada vekillerimizle beraber Vefa Mahallesine yapılan kentsel dönüşüm alanındayız. Şu anda şehir merkezinde 3 alanda Vefa Mahallesi’nde, Osmangazi’de ve Parmakören’de üç ayrı alanda kentsel dönüşüm için inşaatlarımız sürüyor.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’NIN EN ACİL İHTİYACI’

İnşaat çalışmalarına başlayınca sürecinde hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Önsay, “Sonrasında Kütahya’nın diğer kentsel dönüşüm bekleyen alanlarına yönelmeyi arzu ediyoruz. İnşallah bu 5yıllık dönemde Kütahya’nın en acil ihtiyacı olan kentsel dönüşümü bütün vekillerimiz ve teşkilatımızla beraber ağırlık vereceğiz. İnsanlarımızın depreme karşı daha sağlıklı binalarda yaşamasını mümkün hale getirmeyi hedefliyoruz. Hep beraber bu sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

‘BÜTÜN BİNALAR DİKİLMİŞ’

Üç alanda da devam eden inşaatları sene sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Vefa Mahallesinde inşaatın 6 ay önce başladığını hatırlattı. Önsay, “Aralık’ta burada yaptığımız basın toplantısında hiçbir şey yoktu. Bugün hızla devam eden çalışmalar, yüzde 57 civarında bir orana ulaşmış; bütün binalarımız dikilmiş. Sene sonunda burada 550 konutu teslim etmiş olacağız” İfadelerini kullandı.

Kütahya’nın ilçeleriyle birlikte deprem kuşağında bir şehir olduğuna dikkat çeken Milletvekili Adil Biçer, merkezde 3 ve Pazarlardaki 1 alanda devam eden çalışmaların en zamanda biteceğini ve hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Ülkemizin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğuna dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hükümetimizin uzun süreden beri var olan bir politikası var. Vatandaşımıza günün şartlarına uygun, sağlıklı, konforlu, yatay mimarının hakim olduğu ve özellikle de depreme dayanaklı konutlar inşa etme gibi bir gayretimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlayan bu proje tüm Türkiye’de hızla devam ediyor. Kütahya’da da Yapılan bu dönüşüm tüm Kütahya’da gerekli olan yerlerde devam edecek ve vatandaşlarımız günün koşullarına uygun, konforlu ve güvenli konutlarda oturmaya başlayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere da emeği geçen herkese hak sahiplerimiz ve vatandaşlarımız adına teşekkürlerimiz iletiyorum” Dedi.

‘DEPREME SAĞLAM BİNALARDA

YAKALANMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Altı ay gibi kısa bir sürede yüzde 57 seviyesine ulaşmış bir inşaat alanı olduğunu vurgulayan AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, “Bu çalışmalar depremden sonra yaşana acılarla birlikte hayatın devam ettiğinin aslında bir kanıtı”dedi. Yerinde kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Demir, “ Vatandaşlarımız kendi yerlerinde ekendi evlerine yeniden sahip olacaklar. Çok kısa bir sürede muhtemelen yıl sonu itibariyle de buralar bitirilip vatandaşlarımıza teslim edilecek şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu. Cenab-ı allah bu memlekete tekrar afetler, depremler yaşanmasın duasında bulunan Demir, yaşanırsa da sağlam evlerde sağlam binalarda oturuyor olmanın önemine çünkü tüm insanların kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. Kentsel dönüşümün öneminin 6 Şubat’ta bariz bir şekilde görüldüğüne dikkat çeken Milletvekili Mehmet Demir, normal şartlarda başka bir yerde yapılsa daha ucuza mal olacak kentsel dönüşümün Kütahyalıların talebi üzerine; maliyete rağmen yerinde uygulandığını vurguladı.  

‘DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR’

6 Şubat tarihinde yaşanmış 11 şehri etkileyen büyük deprem ile ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hissettiğimize değinen AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Bütün deprem uzmanlarının da söylediği bir gerçek var deprem öldürmez bina öldürür diye bunu 6 şubattaki depremde bire bir yaşadık gördük. 2013 yılından bu yana hükümetimiz tarafından yatay mimari şeklinde daha sağlıklı vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabileceği konutlar inşa ediliyor. 3 bölgede merkezde 1 de pazarlar ilçemizde çalışmalar devam ediyor. Biz çok değil 6 ay önce bu bölgeye temeller kazılırken gelmiştik. 6 ay içinde yüzde 57’lik bir orana gelmiş bulunmaktayız. Hakikaten ciddi bir çalışma var allah nasip ederse yıl sonu itibariyle vatandaşlarımıza konutları teslim edilmiş olacak. Tüm vatandaşlarımız hayırlı olmasını temenni ediyorum umarım burada eşleriyle çocuklarıyla komşularıyla huzurlu bir hayat geçirirler.” İfadelerini kullandı.

‘BEKLENTİSİ OLAN MAHALLER VAR’

Kentsel dönüşüm projesi ile insanların depreme karşı daha dayanıklı binalarda yaşamalarını ve “deprem öldürmez bina öldürür” cümlesini ortadan kaldıracak binalar inşa etmeyi hedeflediklerine değinen Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Bu konuyla ilgili beklentisi olan mahallerimiz de var. Konunun ilerleyen süreçte de takipçisi olacağız”dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *