KÜSAD SÖYLEŞİSİNDE GÖNÜLLERE HİTAP ETTİ

345

KÜSAD’ın geleneksel Çarşamba Söyleşilerine katılan Eski Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, Türk Edebiyat Tarihinin değerlerini, Germiyan Beyliği dönemin şair ve bilim insanlarının Osmanlı kültürüne yapmış oldukları katkıları anlattı.

SÖYLEŞİLER DEVAM EDİYOR

Kütahya Kültür Sanat Derneği (KÜSAD) yaz sezonu ile yeniden başlayan çarşamba günü söyleşilerine devam ediyor.

KÜSAD Germiyan Beylik Konağı Sanat Yerleşkesinde düzenlenen söyleşilerde bu haftaki konuğu Eski Belediye Başkan Yardımcılarımızdan Salih Özden oldu. Özden, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği Germiyan Beylik Konağı Sanat Yerleşkesinde sanat, edebiyat ve şiire dair açıklamaları ile gönüllere hitap etti.

Katılımcılara Yunus Emre’den Karaca Oğlana, Yahya Kemal Beyatlı’dan Necip Fazıl’a ve Nazım Hikmet’e kadar Türk Edebiyat Tarihinin değerlerini, anlatan Özden, Germiyan Beyliği dönemin şair ve bilim insanlarının Osmanlı kültürüne yapmış oldukları katkıları içeren geniş bir bilgilendirme söyleşisinde bulundu.

‘BİLGİ BİRİKİMİNİ AKTARDI’

KÜSAD’ın geleneksel çarşamba söyleşilerinin devam ettiğini ifade eden KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, “14 Haziran gününün konuğu eğitimci, idareci eski belediye başkan yardımcılarımızdan Salih Özden hocaydı. Sayın Çok keyifli sohbeti ve bu konularda kısa anekdotlarla bilgi ve birikimlerini sanatseverlerle paylaştı ve izleyicilere keyifli anlar yaşattı” ifadelerini kullandı.

Salih Özden’i ağırlamadıktan onur duyduklarını vurgulayan Bayram Yıldız, yeni bilgiler edindiklerini vurguladı. Özden’e kültürümüze olan katkılarından dolayı bir anı plaketi takdim eden Bayram Yıldız, “Seçkin izleyici ve DPÜ TÖMER öğrencilerinin de katıldığı söyleşi aynı zamanda karşılıklı söyleşi ve soru cevap şeklinde hoş bir ortamda gerçekleşti” şeklinde konuştu.  

SONRAKİ ETKİNLİĞE

AHMET HADİ YARDIM KATILACAK

21 Haziran günü gerçekleştirilecek Çarşamba dinletisinde KÜSAD’da yine Kütahya’nın önemli bir değerini konuk edecekleri belirten Yıldız, sonraki etkinliğe Şehir Planlamacısı, Yazar Ahmet Hadi Yardım olacağını belirtti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *