‘2023’TE MECLİSE GİRDİK 2028’DE İKTİDAR OLACAĞIZ’

526

Kütahya’nın Milli Görüş’ün ikinci 40 yılında gözbebeği illerden olacağını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2023’te Milli Görüş’ü meclise taşıdıklarını, 2028’te Milli Görüş’ü ve Yeniden Refah Partisi’ni iktidara taşıyacaklarını söyledi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Fatih Erbakan, milletvekilliği seçimlerinde yüzde 7 oy oranın alındığı iller arasında olan Kütahya’ya teşekkür ziyareti yaptı. Menderes Caddesinde esnaf ile bir araya gelen Fatih Erbakan daha sonra Kerem Düğün Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

‘LİDERİMİZ FARKINI GÖSTERDİ’

Türkiye’nin bir ilk yaşadığını belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, “Seçimler öncesinde liderlerin şehirleri ziyaret etmesi her zaman karşılaştığımız bir durum ama muhterem liderimiz farkını yine belli ederek seçimler sonrasında illeri ziyaret edip teşekkür ediyor” ifadelerini kullandı. Çok keyifli bir seçim döneminin geride kaldığını belirten Gezgin, Kütahyalıların yeni kurulmuş bir parti olmalarına rağmen büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade etti. Kütahya’yı yüzde 7 üzeri oyla çok güzel bir seviyeye getirdiklerine değinen Gezgin, tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Diğer partilerden farklı olarak seçim döneminde proje açıkladıklarının altını çizen Gezgin, “Diğer partiler sadece ziyaretlerde vatandaşların düşüncelerini yönlendirmeye çalışırken liderimizin 4 yıldır Kütahya ve Türkiye üzerine çalıştığı 681 projeden bahsettik. Kütahya projeleri ile halkın karşısına çıktık. Kütahya’daki FTR otel hastaneleri projemizi, kömür gübresi projemizi anlattık. Bu teveccühün en önemli nedeni bu oldu.” şeklinde konuştu.

‘YENİDEN REFAH PARTİSİ

KÜTAHYA’NIN GERÇEĞİDİR’

Seçim sonrası süreçte “Yeniden Refah Partisi bir partinin 4 vekil çıkartmasını, bir partinin 2 vekil çıkarmasını engelledi” gibi cümleler duyduğunu dile getiren Gezgin, “Biz buradan net bir şekilde söylüyoruz. Yeniden Refah Partisi Kütahya’nın bir gerçeğidir. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekiyor. Bu bazı partilerin son seçimiydi belki ama Yeniden Refah Partisi’nin ilk seçimiydi. Bundan sonra Yeniden Refah Partisi kadrolarını en başta Kütahya’da olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyada göreceksiniz.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de yüzde 7 barajını aştıkları 4 ilden bir tanesi olan Kütahya’ya teşekkür ziyaretinde bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan basın mensupları ile yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Kütahya genelinde yüzde7, Kütahya merkezinde ise yüzde 10’a yakın bir oy alma başarısı gösterdiklerini ifade eden Erbakan, “Bu yüzden Kütahya Milli Görüş’ün ikinci 40 yılında gözbebeğimiz olan illerden birsi haline geldi.” İfadelerini kullandı.

Milli görüş tarihinde hep önce meclise girip sonra iktidar olduklarını belirten Erbakan, “Şimdi de aynısı olacak. 2023’te milli görüşü meclise taşıdık 2028’te Milli Görüş’ü ve Yeniden Refah Partisi’ni iktidara taşıyacağız. Önce 2024 yerel seçimleri sonra 2028 seçimleri için kolları sıvayıp canla başla çalışmaya başlıyoruz.” Dedi.

‘KÜTAHYA BELEDİYESİNİ

MİLLİ GÖRÜŞ’E KAVUŞTURACAĞIZ’

Bu seçimden çok daha erken şekilde yerel seçimlere hazırlığın başlatılacağını adayların zamanında tespit edilip çok daha gayretli bir çalışma yürütüleceğini ifade eden Erbakan, “Türkiye genelinde aldığımız 2,9’u yerel seçimlerde yüzde 7’nin hatta yüzde 10’un üstüne taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2028’te iktidar adayı olarak favori siyasi parti olarak seçimlere gireceğiz.” Dedi. Yerel seçimlerde elde edilecek daha yüksek oy oranının 2028 seçimlerinde önlerini açacağına dikkat çeken Erbakan, “İnşallah gelecek sene Kütahya Belediyesi başta olmak üzere ilçelerde de belediyeleri yeniden Milli Görüş belediyeciliğine kavuşturmak nasip olur.” Dedi. Erbakan, 2024’te yerel yönetimlerle iktidar yürüyeceklerini 2028’de de merkezi hükümette iktidar olacaklarını belirtti.

‘BU SONUCU TIRNAKLARIMIZLA SÖKTÜK’

Karabük, Kütahya, Malatya ve Bingöl’de yüzde 7 oy oranını başarıyı gösterdiklerini dile getiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bu sonucun medya gücü, hazine yardımları, holding patronlarının, dış güçlerin desteği ile değil; allahın yardımı ve teşkilatlılarının gayreti ile elde edildiğini belirtti. Erbakan, teşkilatlarının tüm isimsiz kahramanlarına ayı ayrı teşekkür etti. Erbakan, “Tırnaklarımızla söktüğümüz bu sonuç önümüzdeki seçimler için de yerel seçimler için de çok büyük bir başarının ilk adımı habercisi oldu. Türkiye genelinde de kendi gücümüz, kendi listemiz, kendi alın terimizle 5 vekil çıkarmaya hak kazandık başka partilerin listesinden, başka partilerini seçmeni ile değil kendi gücümüzle bu vekilleri çıkarmış olmamız büyük önem arz ediyor.” Dedi.

Milli görüş tarihinde Milli Görüş’ün meclise girdiğini arkasından yapılan ilk seçimde iktidara yürüdüğünü hatırlatan Fatih Erbakan, “Erbakan hocamız da 3 vekil ile mecliste girdi. 1973’te iktidar ortağı oldu. 91 den sonraki ilk genel seçimlerde refah partisi birinci parti oldu.” dedi. Mecliste önce ahlak anlayışının her alanda hakim kılınması için gerekli mücadeleye yapacaklarının altını çizen Erbakan, “Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma tek başına işe yaramaz. Eğitim müfredatının ahlaki kalitesi yüksek nesiller yetiştirecek hale getirilmesi medyada ahlaki bozan yayınların düzenlenmesi ailenin korunması bir beka meselesidir.  Batıda ithal yuva yıkan aile sosyal politikalar ıslah edilmeli. İHA’ların, hızlı trenin, savaş gemilerinin yerlisini yapıyoruz beka meselemiz olan aile yasalarını da yerli ve milli yasaları neden yapmıyoruz? YRP bunun için mücadele edecek” dedi.

‘MİLLET İRADESİNİ GÖSTERDİ

ŞİMDİ ADIM ATMAK GEREK’

Maddi kalkınmanın da çok önemli olduğunu vurgulayan Erbakan, “Aziz milletimiz sandıkta üzerine düşen görevi yaptı. Bütün ekonomik sıkıntılarına, geçim derdine, işsizliğe, enflasyona, mutfaktaki yangına rağmen bu ülke yeniden 28 Şubat’ı karanlıklarına dönmesin diye milletimiz bir irade gösterdi. FETÖ’nün adımları PKK’nın uzantıları Türkiye’de iktidara sahip olmasın diye bu millet oy kullandı. Yeni dönemde yeni kabinenin bir an evvel ekonomik sıkıntıların giderilmesi için adım atması gerek.” Dedi. Denk bütçe oluşturulmasının önemine dikkat çeken Erbakan, hem yerelde hem merkezde kamuda israfın önlenmesinin önemine değindi. Devlet mallarını satarak millete zamla vergiyle yük yükleyerek değil milli kaynak paketleriyle kaynak üretilmesinin gerekliliğine değinen Erbakan, milli kaynak paketleriyle ortaya koyulan imkânlarla dar gelirli milyonların refah seviyesi artırılacağını belirtti.

‘HAYRA VESİLE ŞERRE FREN OLACAĞIZ’

Ak Parti ile ittifak sürecinde imzaladıkları mutabakat metnindeki maddelerin takipçisi olacağının altını çizen Erbakan, şu ifadeleri kullandı. “Bundan sonra da doğruya doğru yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz. Miletlimizin hayrına adımlar bizi memnun eder, destek oluruz. Ama mutabakat metni uygulanmaz milletin zararına adımlar atılırsa yapıcı bir muhalefet yaparız, uyarımızı yaparız. Millet bizi bunun için seçti. Hayra vesile şerre fren olacağız mecliste.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *