SEVGİ YOLU AÇILSIN YA DA AÇILMASIN; KÜTAHYA’NIN ULAŞIM PROBLEMİ ÇÖZÜLMEZ

320

Son yıllarda göz göre göre büyüyen ulaşım sorununun çözümü için daha önce başka bir girişimde bulunulmaması sebebiyle Sevgi Yolu’nun trafiğe açılmasının yine gündeme geldiğini belirten AK Parti İl Başkanı Önsay, “Sevgi Yolu açılsa da açılmasa da Kütahya’nın ulaşım problemi çözülmüş olmayacak.” dedi

AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile birlikte 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, önemli açıklamalarda bulundu. Sevgi Yolu’nun Belediye Başkanı Mustafa İça döneminde insanların gezebileceği, akşamlarını değerlendirebileceği bir alan olarak düşünüldüğünü hatırlatan Önsay, yapıldığında büyük beğeni toplayan caddenin 10 yılı aşkın araç trafiğine kapalı olduğuna değindi.

‘BAŞKA ÇÖZÜM BULUNMADIKÇA

GÜNDEME SEVGİ YOLU GELİYOR’

Sevgi Yolu’nun açılıp açılmamasıyla ilgili meselenin şehrin ulaşım probleminden kaynaklandığına vurgu yapan Önsay, “Sevgi Yolu’nun trafiğe kapalı olması, şehrin kuzeyi ile güneyi arasında bağlantıyı sağlama adına trafiğin rahatlamasının önünde bir engel olarak görülüyor. Ancak bizim trafik akımını sağlayacak ulaşımı rahatlatacak başka bir takım girişimlerde bulunmamız gerekiyordu. Onları yapamadığımız için ulaşım her gündeme geldiğinde son 5 yıldır bu konu tartışılıyor. Başka türlü girişimlerde bulunarak bu hattı açmak gerekiyordu bu başarılamadı. Şimdi eldeki tek çözüm bu görüldüğü için bu yapılmaya çalışıyor.” İfadelerini kullandı.

‘KARAR BAŞKAN IŞIK VE EKİBİNİN’

Sevgi Yolu’nun trafiği açılmasını isteyenler de olduğu ancak kendilerine bunu başta esnaf olmak üzere istemeyenlerin müracaatta bulunduğunu dile getiren Önsay, “Karar verme yetkisi öncelikle Belediye Başkanımız ve ekibine ait bizim o noktada bir şey söylememiz doğru olmaz. Bizim söyleyebileceğim şey şu vatandaşların taleplerinin doğru bir şekilde alınması ve vatandaşın talebine göre hareket edilmesi lazım.” Dedi.Sevgi Yolu bugün açılsa da açılmasa da Kütahya’nın ulaşım probleminin çözülmüş olmayacağını belirten Önsay, Kütahya’nın ulaşım probleminin son yıllarda göz göre göre büyüyen ve tedbir alınması gereken bir hale geldiğini vurgulayarak konunun üzerine ciddi bir şekilde gidilmesi gerektiğini belirtti.

  • Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve İl Başkanı Mustafa Önsay, 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.Toplumsal beklentilerin, ihtiyaçların dillendirilmesi, hükümetler açısında yapılan faaliyetlerin halka duyurulması adına basının önemli bir işlevi yerine getirdiğine değinen Mustafa Önsay, toplumun diğer noktalında olduğu gibi bu faaliyetleri hakkıyla yapanlarla birlikte farklı şekilde hareket ederek algı operasyonu da yapabilen basın mensupları olduğunu belirtti. Toplumun faydası için Türkiye’nin, şehrin gelişmesi adına kendi üzerine düşeni yapan basın mensuplarına teşekkür eden Önsay, Türkiye Yüzyıl’ında ulaşılmak istenen hedefler için basının yine önemli işlevler yükleneceğini ifade etti.

‘EN ÖNEMLİ ENSTÜRMAN BASIN’

Basının tüm vatandaşların hem sesi hem kulağı olduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Mehmet Demir, “İyi niyetli bir şekilde memleketin faydasına olan her çabanızda biz de sinlerle birlikteyiz.” Dedi. Basının bazı gerçekleri vatandaşa gösterdiği gibi şehri de yöneticilerine gösterdiğini vurgulayan Demir, “Art niyetli olarak kullandığında basın bir keskin bıçak.”Şeklinde konuştu. Basının ülkemizin geleceği için en önemli enstrüman olduğunu vurgulayan Demir, siyasiler ne yaparsa yapsın basın vasıtasıyla halk duymadıktan sonra bir anlamı olmadığını belirtti. Basının doğru bilginin vatandaşa ulaşması adına önemli bir vazifeyi icra ettiğini ifade eden AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Son süreçte algı yönetimi ortaya çıktı bunun en önemli aktörlerinden birisi gazetecilik. Doğru haberin doğru bir şekilde vatandaşa ulaştırılması çok önemli. Kütahya’nın problemlerini tespit etme açısından da basınımızın kıymeti büyük.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA BİR ŞEYLER BEKLEMEKTE ÇOK HAKLI’

Geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında da konuşan Mustafa Önsay, “4 eksikle tüm bakanlarımızı, bakan yardımcılarımızı, bazı genel müdürlerimizi ziyaret ettik. Temel hedefimiz Kütahya’nın eksiklerini, sıkıntılarını yeni kabinede yer alan arkadaşlarımıza iletmek.” Dedi. Ziyaretlerinin hayırlı olsun dilekleriyle sınırlı kalmadığının altını çizen Önsay, “Gittiğimiz bakanlıkla ilgili ne talep varsa dile getiriyoruz. Önemli bir alt yapı kurmuş olduk. Evet deprem, ekonomik bir takım sıkıntılar bizi taleplerimiz hususunda geri bıraktıran şeyler var ama bunlar zamanla yine aynı noktaya döndüğünde bizim hazır olmamız lazım. Biz şu anda bu ekonomik bağlamda yapılabilecekleri en hızlı şekilde yapabilmek için bu ziyaretleri yapıyoruz. Eksik kalan ziyaretler, ikinci tur takipleri de devam edecek. Kütahya halkı emin olsun meseleleri daha fazla takip eden, daha ısrarcı olan, Kütahya’nın sorunlarını çözülmesi için elinden geleni ardına koymayan bir kadro var.”ifadelerini kullandı. Son seçimlerde AK Partiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği destekle Kütahya’nın kendilerinden  haklı olarak büyük bir gayret beklediğine vurgu yapan Önsay, o yüzden Kütahya’ya bu vefayı göstermek zorunda olduklarını belirtti.

ÖNSAY ADAYLIK SORUSUNA CEVAP VERDİ

Yerel seçimler için henüz sürecin başlamadığına değinen Önsay, Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı soruna de şu sözlerle cevap verdi: “Ben il başkanıyım benim burada bir görevim var. Bir görevimiz varken de başka bir göreve talip olmamız doğru görülmez. Biz işimizi yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Başka bir şekilde bir görevlendirme, bir emir olur biz onu da yerine getiririz. AK Parti Belediyeciliğinin son 22 yıldır AK Parti iktidarının altyapısı olduğunu unutmamak gerek. Tüm eksikliklerine rağmen AK Parti Belediyeciliği cumhuriyet tarihinin en başarılı belediyeciliğidir. Bundan sonraki süreçte partimiz nasıl hareket eder seçimler nasıl gerçekleştir bunu şu anda bilmiyoruz. Ama şunu bilin ki bir teşkilat olarak her anlamda partimizi şehrimizde temsil etmek adına üzerimizi düşeni yapmaya her zaman hazırız.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *