DPÜ’DE HACKATHON VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ TAMAMLANDI ‘GELECEK TEKNOLOJİDE’

112

DPÜ’de heyecanla beklenen BBT Hackathon ve Teknoloji Festivalinde 48 saat boyunca yazılım ve iş fırsatlarıyla dolu bir etkinlik yaşadı. Yazılım yarışmasının merakla beklenen temasını Vali Musa Işın “Akıllı Kampüs” olarak açıklandı.

Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu tarafından hazırlanan Hackathon ve Teknoloji Festivali gerçekleştirildi. DPÜ Bedesten’de düzenlenen etkinliğin açılışına Vali Musa Işın ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen, çok sayıda öğrenci ve farklı illerden gelen yarışmacılar katıldı.

FİKİRLERDEN KODLARA MOTTOSUYLA DÜZENLENDİ

‘Fikirden kodlara’ mottosuyla yazılım, mobil ya da web teknolojileri uygulamaların hayata geçirildiği festivalin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Katılımcılar öğrenme, yazılım ve iş fırsatlarıyla dolu bir etkinlik yaşayacaklar. Özellikle Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz ve onlarla bir arada olmak isteyen lise öğrencilerimiz bizler için çok önemli.” dedi.

Etkinliğin açılışını yapan Vali Musa Işın DPÜ’nün bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Üniversitemiz eğitimi ile yerleşkesiyle, kampüsüyle, akademik kadrosuyla son derece saygıdeğer değere sahiptir. Üniversitemize yakışan bir tabloyla karşı karşıyayız. Gençlerimizin burada yapacağı bu çalışma da üniversitemize layık olan bir hak çalışma olacak. İnşallah bu çalışmalar artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Teknolojinin günümüzde ne kadar önemli olduğunu ve Türkiye’nin geleceğinin de teknolojiye bağlı olduğunu belirten Vali Işın konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bütün dünyanın geleceği olduğu gibi Türkiye’nin de geleceği, teknoloji üzerinedir. Bu inkar edilemeyecek bir gerçektir. Biz teknolojide ne kadar ilerlersek kendimizi o kadar müreffeh, kalkınmış ve güçlenmiş bir ülke olarak kabul ederiz. Bugün artık savaşlar bile teknoloji üzerinden yapılmaktadır.”

‘GENÇLERİMİZ YETER Kİ ÜRETSİN’

İdare olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının da altını çizen Vali Işın, “Yeter ki gençler üretsin ve bu konuda gayret göstersin. Onların önünde maddi olarak hiçbir engel tanımayacağız. Devletimiz ve Valiliğimiz de güçlüdür ve hepsi gençlerin emrine amadedir. Yeter ki memleketimiz için güzel şeyler olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Işın’ın konuşmasının sonunda yarışmanın temasını ‘Akıllı Kampüs’ olarak açıklamasıyla 48 saat aralıksız sürecek etkinlik başladı. Yarışma, 5 Mayıs Pazar günü saat 18.00’de İİBF Amfi 2’de yapılan final sunumları ve ödül töreni ile sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *