BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİ AŞURE GÜNÜ KÜTAHYA’DA KUTLANDI

179

İslam âleminde büyük önem taşıyan, Müslümanların dinmeyen acısı Kerbela olayının yaşandığı, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi Aşure günü Kütahya’da da etkinliklere sahne oldu.

Bereketin, paylaşmanın ve birliğin simgesi Aşure Günü’nün, herkese bereket ve huzur getirmesini, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini dileyen Vali Ali Çelik, Hazreti Hüseyin’i ve Kerbela şehitlerini rahmet ve saygıyla andığını belirtti.

ORUÇLAR DUALARLA AÇILDI

Muharrem ayının başlamasıyla birlikte Muharrem Orucu tutan vatandaşlar Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesisleri’nde verdiği iftar yemeğinde buluştu. Kütahya Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Muharrem ayı iftarında bir araya gelen Başkan Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı ve Ertuğrul Cevahir, Kütahya Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Niyazi Toğan ve davetliler, yapılan duaların ardından oruçlarını açtı.

Düzenlenen iftar yemeği vesilesiyle vatandaşların Muharrem ayını tebrik eden Başkan Işık, bu mübarek ayın şehrimize, ülkemize bereket ve güzellikler getirmesi temennisinde bulundu.

‘HZ. HÜSEYİN VE EHL-İ BEYTİ RAHMETLE ANIYORUM’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ve İl Başkanı Mustafa Önsay cuma namazı sonrasında aşure ikramı etkinliğine katıldı. Kerbela’da şehadete yürüyen Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyti rahmetle andığını dile getiren Mustafa Önsay, “Milletimizin ve Tüm İslam Âlemi’nin AşureGünü mübarek olsun. Muharrem ayı kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize, barış ve huzura vesile olsun.” Şeklinde konuştu.

KÜTAHYA OSB’DEN AŞURE İKRAMI

Aşure gününde bir etkinliğe de Kütahya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi imza attı. Bolluk ve bereketin simgesi olan Muharrem ayında Kütahya Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarına ve çalışanlarına kılınan cuma namazının ardından Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Merhum Hacı Hediye Güral Camii’nde aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *