‘1999’DAN BERİ RAHVAN AT YARIŞLARI DÜZENLİYORUZ’ DESTEK VE KATILIM İÇİN TEŞEKKÜRLERLERİ SUNDU

328

47 farklı il ve ilçeden gelen 150 atın yarıştığı Rahvan At Yarışlarının 5 bine yakın seyirciyi ağırladığını belirten Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’a kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti.

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, haftasonu gerçekleştirilen Rahvan At Yarışlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

‘BÜYÜK EMEK VERDİK’

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu’nun izni ve Kütahya Belediyesinin desteği ile düzenledikleri Rahvan At Yarışlarının organizasyonu için büyük emek verdiklerini belirten Babanoğlu, yarışlara yoğun bir katılım olduğunu ifade etti. 

Rahvan At Yarışlarına rekor sayıda atın katıldığını dile getiren Babanoğlu, “Organizasyon Kütahya’da yoğun ilgi gördü. Halk büyük bir teveccüh gösterdi. Belediye Başkanımız, AK Parti İl Başkanımız, milletvekilimiz, göreve yeni gelen rektör bey eşi ile katıldı. Çok güzel, keyifli bir organizasyon oldu.” şeklinde konuştu.

Rahvan At Yarışlarına gelen tüm katılımcılara teşekkür eden Babanoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’a kendilerine verdikleri destek için şükranlarını sundu.  

5 BİN KİŞİ YARIŞLARI İZLEDİ

47 farklı il ve ilçeden gelen 150 atın yarıştığı yarışlara, Kütahya dışından 600’ün üzerinde seyirci geldiğini dile getiren Babanoğlu, 5 bine yakın kişinin ise seyirci olarak katıldığını açıkladı. Yarışların çok heyecanlı geçtiğini vurgulayan Babanoğlu, “Seyirciler de gelen protokol de yarışı seyretmekten çok memnun oldu. Bundan dolayı biz de mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

20 SENEYİ AŞAN BİR TUTKU

20 seneyi aşkın süredir rahvan at yarışları düzenlediklerini vurgulayan Babanoğlu, “1999 dan beri aktif bir şekilde bu işi yapmaya çalışıyoruz. Tanıtıma da büyük bir katkı sağlıyor. Bize fırsat verilirse başka organizasyonalar da imza atmak istiyoruz. Örneğin okçuluk, cirit müsabakalarımız var. Halka da Türkiye ve Dünya’ya da bu kültürü göstermek, geleneksel Türk sporlarını yaşatmak istiyoruz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *