‘TURİSTLER FRİG VADİSİNİ ATLA GEZMEK İSTİYOR’ ATLI SAFARİ İÇİN YOLA İHTİYAÇ VAR

330

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü olarak düzenledikleri atlı safarilere turistlerin büyük bir talep gösterdiğini ifade eden Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, Frig Vadisine düzenlenecek atlı safariler için yola ihtiyaç olduğunu belirtti. Babanoğlu Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlayacak organizasyon için yetkililerden destek istedi.

‘BAŞKA PROJELERİMİZ DE VAR’

Geçtiğimiz haftasonu düzenledikleri Rahvan At Yarışları büyük bir ilgi ile takip edilen ve takdir toplayan Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, Kütahya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak başka projeleri de olduğunu belirtti. Kendilerine fırsat verilirse farklı organizasyonlara da imza atmak istediklerini belirten Babanoğlu, Türk kültürünü vatandaşa tanıtmak istediklerini, Türkiye’ye, dünyaya Türk geleneklerinin Kütahya’da sürdüğünü göstermek istediklerini vurguladı. 

‘FRİG VADİSİNDE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Rahvan at yarışları dışında da organizasyonlara imza attıklarını belirten Birol Babanoğlu, “Örneğin daha bugün sabah saat 6 buçuk’da 5 kadın binicimiz ile atlı safari yaptık. Biz bu atlı safariyi Frig Vadisinde gerçekleştirmek istiyoruz.” Dedi. Frig Vadisinin yerli yabancı turist çeken önemli bir merkez olduğuna değinen Babanoğlu, bölgeye gelen turistlerin atla Frig Vadisini gezmek istediğini açıkladı.

‘TANITIMA BÜYÜK KATKI SAĞLAR’

Frig Vadisinde atlı safari gerçekleştirebilmek için yola ihtiyaç duyduklarına değinen Babanoğlu, “Kütahya’nın buna ihtiyacı var. Bu imkanı sağlamak için tabii çalışmak gerek. Frig Vadisine safari için bir yol açmak için desteğe ihtiyacımız var.” Dedi. Kütahya Valiliği ve yetkili diğer kurumlara destek çağrısında bulunan Bababoğlu, Kütahya’da böyle bir imkanın olmasının büyük bir şans olduğunu ve projenin gerçekleşmesinin Kütahya’nın tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Birlik olunduğunda projenin daha da güzelleşeceğine değinen Babanoğlu, “Biz illa ki yapalım derken bunu gönülden istiyoruz. Kütahya için biz bu işi gönüllü yapıyoruz ”ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *