KÜTAHYA VALİSİ DEĞİŞTİ: VALİ IŞIN: ‘KÜTAHYA İÇİN DURMAKSIZIN ÇALIŞACAĞIZ’

351

Valiler Kararnamesi ile Kütahya Valiliği görevine atanan Musa Işın, “Kütahya için durmaksızın çalışacağız” dedi. Üç yıldır Kütahya’da görev yapan ve yaptığı hizmetlerle Kütahyalı’nın gönlünde taht kuran Vali Ali Çelik ise, Hakkari Valisi oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Kütahya’nın da aralarında bulunduğu 57 ile yeni vali atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre Kütahya Valisi Musa Işın oldu.

MUSA IŞIN KİMDİR?

1968 Bingöl Adaklı doğumlu Işın, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Farklı şehir ve ilçelerde Kaymakam Adaylığı, Kaymakam Vekilliği ve Kaymakamlık görevlerini üstlenen Işın, Türk İdareciler Derneği’nce, Çaycuma yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı, 2003 Yılının Başarılı Mülki İdare Amiri seçildi.  

2005 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, bu alanda yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı, Altın Madalya Beratı ile ödüllendirilen Işın, 2006-2007 Konya- Kulu Kaymakamlığı, 2007-2008 Mülkiye Müfettişliği, 2014-Şubat 2015 İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri yaptı. 16.02.2015 Tarih ve 2015/7295 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Ağrı Valiliğine atanan Işın, bu görevi 2017 yılına kadar sürdürdü.

‘ALLAH MAHCUP ETMESİN’

Atama kararının Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Işın, “Yeni Valiler Kararnamesi ile Kütahya Valiliği’ne atanmış bulunmaktayım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın öncülüğünde, Kütahya için durmaksızın çalışacağız. Allah mahcup etmesin.” Dedi.

KÜTAHYA VALİ ÇELİK’İ ÇOK SEVDİ

Valiler Kararnamesiyle Kütahya’da 3 yıldır görev yapan Vali Ali Çelik ise Hakkari Valiliğine atandı. Vali Yaptığı hizmetlerle 7’den 70’e Kütahyalı’nın gönlünde taht kuran Vali Ali Çelik, Kütahya’daki görev süresi boyunca saha olmuş, bulduğu her fırsatta vatandaşı dinlemişti. Vali Çelik’in Kütahya’daki görevinin sona erecek olmasını Kütahyalılar üzüntü ile karşılayan sosyal medya hesaplarından duygusal paylaşımlarda bulundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *