KERAMİKA’NIN USTALIĞI 437 BELGE İLE TESCİLLENDİ

370

Ustalık Telafi Programı kursunu tamamlayan 437 Keramika personeli için düzenlenen belge takdim töreninde konuşan Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, “Keramika olarak ilk başvuruda bulunanlardanız. Ne olursa olsun çalışan herkesin meslek eğitim belgesi olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Keramika’da çalışan düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Ustalık Telafi Programı kursunu tamamlayan 437 personel ustalık belgelerini törenle aldı.

‘ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZ ZATEN BİZİM USTALARIMIZ’

Mesleki yeterlilik belgesinin 2015 yılında zorunlu hale geldiğini belirten Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, “2015 yılından itibaren de her sektörde her yıl farklı sektörleri bu kategoriye aldılar. Çalışanların bu belgeyi alabilmek gerçekten zordu. Mutlaka eğitime gitmeleri ve işinden kalmaları gerekiyordu. Uzun görüşmeler sonrasında ustalık telafi programı çıktı. Çalışan arkadaşlarımız zaten bizim ustalarımız. Dedik ki “Bu ustalarımız işyerlerinde sadece 7 gün kurs verilerek, sınava tabi tutulabilir. Sonrasında belgelendirilebilir.” Gerçekten Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda hızlı bir gelişme gösterdi ve uygulamaya geçirdi.” İfadelerini kullandı.

Uygulama çıktıktan sonra da Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üstlerine düşen her şeyi en iyi şekilde yaptığını ve büyük destek verdiğini ifade eden Yüce, “Biz Keramika olarak ilk başvuruda bulunanlardanız. Müdürlüğümüz bize hızlı bir şekilde dönüş yaptı. 500’e yakın arkadaşımızı hemen eğitime aldık. 6 ay sonrasında da arkadaşlarımız sınava girerek mesleki ustalık telafi programını başarıyla tamamlamış oldular. Belgelerini almaya hak kazandılar. Ne olursa olsun çalışan herkesin meslek eğitim belgesi olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

‘İLK BAŞVURUDA BULUNANDANLARDAN BİRİ KERAMİKA OLDU’

Keramika ailesi bu programa ilk müracaat eden kurumlardan biri olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya’da, Kütahyalı bir yönetici olarak ilimiz OSB’deki işletmelerin, fabrikaların bu programa katkı sunmaları, sahip çıkmaları ve çalışanlarını bu programa adapte etmelerinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirtti.

KERAMİKA’DA ÇALIŞAN 437 PERSONEL

USTALIK BELGELERİNİ TÖRENLE ALDI

Nitelikli iş gücüne katkı sağlamak ve işletmelerdeki çalışanların yaptıkları iş konusunda belge sahibi olmalarına katkı vermek amacıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Ustalık Telafi Programı kursunu tamamlayan 437 Keramika personeline belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen “Ustalık Telafi Programı” mezuniyet alanları dışında farklı meslek dallarında kariyerlerine devam eden kişilerin 6,5 aylık eğitim programı sonunda ustalık belgelerini almalarına hak kazanmalarını sağlıyor.

Bu kapsamda, çalışma hayatlarına Keramika’da devam eden kursiyerler, Tornada Form Şekillendirme Programı Seramik İşçiliği Dalındaki 6,5 ay süren eğitimlere katıldı. Eğitimlerin sonunda Nisan ve Haziran aylarında gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan 437 kursiyere Ustalık Belgeleri Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam’ın katıldığı törenle takdim edildi.

‘SANAYİDE EN ÖNEMLİ DEĞER İNSAN KAYNAĞI’

Milli Eğitim Bakanlığınca desteklenen ve nitelikli iş gücüne katkı sağlayan bu verimli proje için teşekkürlerini sunan Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, “Sanayilerimizde en önemli değerin İnsan Kaynağı olduğunu biliyoruz.” Dedi. Proje sürecinde kendilerine desteklerini sunan il Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit başta olmak üzere, idarecilere, koordinatörlere ve öğretmenlere de ayrıca teşekkürlerini sunan Yüce, Eğitim aldıkları alanda gerekli başarıyı sağlayarak belge almaya hak kazanan personelleri de başarılarından dolayı tebrik etti.

Mesleki yeterlilik belgesinin hakkında bilgi veren Emin Yüce, “Keramika’da şu anda arkadaşlarımız meslek eğitim belgelerini almış oldular. Yeni giren arkadaşlarımız için de telafi programlarını yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘PROGRAM MEYVELERİNİ VERİYOR’

Milli eğitim bakanlığı olarak mesleki teknik eğitimdeki yeni gelişmeleri hep beraber gözlemleyip yaşadıklarını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Ustalık telafi programı da bu yeni uygulamalardan bir tanesiydi.” Dedi. Ustalık Telafi Programının önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer zamanında ciddi anlamda takip edildiğini dile getiren Başyiğit, “Ben de yakından takipteyim. Bu anlamda herkesin el birliğiyle bu programları gerçekleştirdik.” Dedi. Programın netice veriyor olduğunu görmenin kendisini son derece mutlu ettiğine değinen Başyiğit, programa destek veren özellikle işin mutfağında olan usta öğreticiler ve öğretmenlerin ciddi katkı sunduğunu vurgulayarak teşekkürlerini iletti, belge alan çalışanları tebrik etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *