KAVUNCU: ‘KENDİMİZİ DE ELEŞTİRİYORUZ’ KÜTAHYA’DA SONUÇLAR NEDEN BÖYLE OLDU?

246

Yerel seçimlerde iddialı olduklarına vurgu yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, genel seçimlerde elde edilen oy oranı ile ilgili kendilerine özeleştiri yaptıklarına dikkat çekti. Kavuncu Kütahya’da sonucun neden böyle olduğunu değerlendireceklerini belirterek “Seçmen bize, bizden daha farklı beklentilerinin olduğunun mesajını verdi. Kütahya’daki meselelerimizden biri de neyi farklı yapacağımız olacak” dedi.

İYİ Parti Kütahya İl Binası’nda İl Başkanı Nurhan Sunel, İlçe başkanları ve parti teşkilatıyla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ve Kütahya’nın sorunlarına en iyi çözümler üretecek adayı belirlemek için çalışacaklarının altını çizdi.

‘TABANINDAN KOPUK BİR

PARTİ MUVAFFAK OLAMAZ’

Haziran ayında 3. İYİ Parti Olağan Kurultayı’nın yapıldığını hatırlatan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu “Olağan kongremizin akabinde başkanlık divanı oluşturuldu. Ve bu kapsamda da teşkilat başkanlığı görevi genel başkanımızca tarafımıza verildi. Bizler görevi alır almaz. İl başkanlıklarımızı ziyaret etmeye başladık. Bugüne kadar 44 il ve il başkanlığını ziyaret ettik. Hem genel seçimler sonrası seçim sonuçlarını değerlendirmek hem de önümüzdeki süreçte yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını değerlendirerek teşkilatlarla alakalı varsa konuşulacak konular bunların üzerinden geçmek için her gün il başkanlıklarını ziyaret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İki önemli amaçları olduğuna değinen Kavuncu “Oturarak değil, sahada teşkilat başkanlığını yapacağımız duygusunu bu anlayışı vatandaşa ve teşkilata hissettirebilmek. Çünkü tabanınındın kopuk bir siyasi partinin muvaffak olabilme imkânı yoktur. Teşkilatlar partinin omurgasıdır. Dolayısıyla teşkilatlarımızın il ve ilçelerdeki çok kıymetli teşkilat mensuplarımızın değerlendirmeleri fikirleri tespitleri bizlerin yapacağı çalışmalara ışık tutacak” şeklinde konuştu.

‘İDDİALI BİR ŞEKİLDE SEÇİMLERE

HAZIRLANMAK ZORUNDAYIZ’

Yerel seçimlerde bir siyasi parti olarak iddialı bir şekilde hazırlık yapacaklarının altını çizen Kavuncu “İl ve ilçede o bölgenin yerel meselelerine vakıf olmamız lazım. Belediyecilik anlamında Kütahya’da neye ihtiyacımız var? Bunu bizim il başkanlarımızın bilmesi ve bununla ilgili çözüm önerileri üretmesi lazım. Sadece Kütahya’nın il olarak değil. Tavşanlı gibi birçok ilçesinde ne tür problemler var. Ve bunları nasıl çözeriz? Bir siyasi parti olarak yaklaşımımız nedir?” ifadelerine yer verdi.

Bunların üzerine çalışacaklarını ve tüm Türkiye’de iddialarını ortaya koymak zorunda olduklarını ifade eden Kavuncu “Bu problemlerin tespitini nasıl çözüleceğini ve kimler tarafından çözülebileceğini de kamuoyuna seçmene bizim ilan etmemiz ve hissettirmemiz lazım. Anlayışımız 81 il 922 ilçe ve birçok beldede biz iddialı bir şekilde seçimlere hazırlanmak zorundayız. Eğer 6 yıl önce biz bu siyasi partiyi kurduysak tabelasını asmışsak bu kadar il ve ilçe teşkilat mensubumuzu bize kıymet veriyorsa biz iddia ortaya koymak mecburiyetindeyiz.  Ki biz iktidar olmak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN HEDEFE KİTLENMİŞ

BİR İYİ PARTİYE İHTİYACI VAR’

Mevcut iktidarın Türkiye’yi karanlığa götürdüğünü dile getiren Kavuncu “Bu gidişatın farkında, şuurunda, bilincindeyiz. Ve bunu demokratik yollarla seçmeni ikna ederek değiştirmek için yola çıktık. Ve bu iddia gereği de her platformda İYİ Parti olarak ülkemizi daha iyi günlere kavuşturacak o potansiyele sahip olduğumuzu seçmene aktarmalıyız. Bunu yapmaktan bizi alıkoyacak her türlü olumsuzluk bize fayda değil sıkıntı yaratır. Memlekete de fayda değil sıkıntı yaratır. Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı hedefe kitlenmiş bir iyi partiye ihtiyacı var” dedi.

Yerel seçimlerde ittifak adayı çıkarmanın ya da çıkarmamanın kararını verecek mercinin genel merkez olduğuna vurgu yapan Kavuncu “Genel merkezimiz bunu değerlendirecek. Kütahya parti teşkilatımızla yapacağımız değerlendirmeleri genel merkezimizle paylaşıyoruz. Genel idare kurulumuz konuyla ilgili gerekli kararı verecektir” diye konuştu.

‘SEÇMEN BİZE BİR MESAJ VERDİ’

Genel seçimlerdeki sonuçlarla İYİ Parti teşkilatı olarak dürüst bir şekilde yüzleşmek gerektiğine dikkat çeken Kavuncu “Bizim arzu ettiğimiz netice bu değildi. Bizim cumhurbaşkanlığı konusunda millet ittifakı olarak kendi adayımızın kazanması için çaba gösterdik. Çok daha fazlasını yapacağımıza inandık. Sonuç itibariyle 2018 yılında almış olduğumuz oyu aldık. 4 milyon 900 bin seçmenin teveccühünü almıştık. 2023’te buı rakam 5 milyon 200 bine çıktı. Yani 300 bin daha fazla seçmen bize oy vermiş” ifadelerini kullandı. Seçmen sayısının da 2023 seçimlerinde arttığına değinen Kavuncu, oransal olarak oy oranlarının da çok büyük bir değişiklik olmadığını ifade etti. Seçmenin bu oy oranı ile kendilerine mesaj verdiğini kaydeden Kavuncu “Seçmen bize ‘Siz Türkiye için önemli bir partisiniz kıymetlisiniz. Türk siyasetinde iyi partiye ihtiyaç var ’dedi. Ama bizi çok uzatmadı kısaltmadı da. Benim seçmenden aldığım mesaj; bize biraz daha farklı, belki biraz daha stratejik anlamda başka açılımlar, yaklaşımlar düşünmemiz gerektiğini gösterdikleri” dedi.

‘ZATEN BİZİM KÜTAHYA’DAKİ

MESELELERİMİZDEN BİRİ BU’

Seçmenin İYİ Parti’den daha farklı adımlar atmasını beklentisi olduğunun altını çizen Kavuncu Kütahya’da da en önemli konulardan birinin nelerin farklı yapılması gerektiği olduğuna vurgu yaptı. Kavuncu il ziyaretlerinde de genel merkezde de bunun kendi içlerinde özeleştirisini yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle son verdi; “Neden böyle olduğunu ve önümüzdeki dönemde daha farklı sonuçlar elde etmek için neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. Zaten bizim Kütahya’daki meselelerimizden biri de bu.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *