DESTEKLENECEK İLLER ARASINDA KÜTAHYA DA VAR

263

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanının yayınlandığını duyurdu. Pek çok sektörde destek şansı yakalayacak iller arasında Kütahya’da bulunuyor. Destek almak isteyen firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı bugün saat 11’de TKDK Kütahya il koordinatörlüğünde yapılacak.

ON ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YAYINLANDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü 2014-2020 IPARD Programı (IPARD II Dönemi) on üçüncü başvuru çağrı ilanını Kütahya’ya duyurdu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen program kapsamında IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler destek alabilecek. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacak.

Çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı 42 il arasında Kütahya da bulunuyor. Çağrı İlanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirlerinden yalnızca makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecek.

İŞTE DESTEKLENECEK SEKTÖRLER

Desteklenecek sektörler ise şöyle: Süt Hayvancılığı Besi Hayvancılığı, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Yumurta Tavukçuluğu, Süt ve Süt Ürünleri Kırmızı Et ve Et Ürünleri, Kanatlı Eti ve Et Ürünleri, Su Ürünlerinin İşlenmesi Meyve ve Sebze İşleme ve Depolama”

BUGÜN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Başvurular 04.09.2023 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi 26.09.2023 tarihi saat 21:00’da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 28.09.2023 günü saat 18:00’de yapılacak. 13. Çağrı İlanı Danışman Firmalara Yönelik Bilgilendirme Toplantısı bugün saat 11’de TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğünde yapılacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *