KÜSAD ANTALYA’DA AIZANOI’Yİ TANITTI

290

KÜSAD’dan 36 sanatçının hazırladığı 52 sanat eserinden oluşan sergi, Antalya ANSAN Sanat Galerisinde açıldı. Sanatçıların eserlerine aktarılan, yüzyıllarca dimdik ayakta kalmış Aizanoi’nin ilk kez il dışına açıldığı sergi, 15-26 Ağustos tarihleri arasında açık olacak.

AİZANOİ KÜSAD SANATÇILARINA İLHAM VERDİ.

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan tarihi binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri dünyanın pek çok ilklerini ve teklerini bünyesinde bulunduran yapısı, bir servet değerinde tarih ve kültürel varlıkları ile yüzyıllarca dimdik ayakta kalmış bir şehir Aizanoi Antik Kenti Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) sanatçılarına ilham verdi.

KÜSAD’dan 36 sanatçının hazırladığı her sanatçının kendi ekolünde ürettiği 52 sanat eserinden oluşan sergi, Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesinin himayelerinde 15 Ağustos 2023 Salı günü saat 18.00 de Antalya/Muratpaşa Fikret Otyam parkında bulunan ANSAN sanat galerisinde açıldı. Aizanoi’nin ilk kez il dışına açıldığı sergi yoğun bir izleyici kitlesi ile karşılandı.

‘KÜSAD’I KARDEŞ STK İLAN EDİYORUM’

Açılış konuşmasını yapan ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, sanatçı topluluğuna hitap etti. Uzun zamandır KÜSAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Çakçıl, “Daha önceki yıllarda ANSAN’da kendilerini misafir ettik. Bu muhteşem eserlerin sanat merkezimizde sergilenmesinden mutlu olduk. ANSAN ve KÜSAD aynı hedefler doğrultusunda çalışan aktif Sivil Toplum Kurumlarıdır. KÜSAD’ı Kardeş Sivil Toplum Kurumu olarak ilan ediyorum.” Dedi.

26 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK OLACAK

Kuruluşun beşiği Domaniç’ten, Kurtuluşun eşiği Dumlupınar’dan  ve  Çiniler diyarı Kütahya’dan sevgiler selamlar getirdiğini dile getiren KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, “Değerli Antalyalılar değerli dostlar değerli sanatçılar etkinliğimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı KÜSAD, şahsım ve Kütahya adına hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum ve teşekkür ediyorum.”dedi. Yıldız, ANSAN Sanat Galerisindeki bu etkinliğe desteklerinden dolayı Kütahya Valisi Ali Çelik’e, Belediye Başkanı Prof.Dr.Alim Işık’a ve Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Antalya Şube Başkanı Avukat Arabulucu Mehmet Acar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Feridun Bakırarar’a ve Hadi İstanbullu’ya sonsuz teşekkürlerini sundu. 15-26 Ağustos tarihleri arasında açık olacak sergi tüm Antalyalıların yanında yerli ve yabancı turistlerin beğenisine açık olacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *