DÖNER GAZİNO SORUNUNU KRİZE DÖNÜŞMEDEN ÇÖZEN CEVAP: ‘SEMBOLLERİN TAPUYA İHTİYACI YOKTUR’

340

Vali Çelik’in Kütahya’daki görevinin henüz başında Anıtlar Kurulu’ndan gelen “Döner Gazino imarsız ve tapusuz olduğu için derhal yıkılmalı” kararıyla karşılaştığını açıklayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Vali Çelik’in “Döner Gazino bir bina değil, bu şehrin sembolüdür. Sembollerin de tapuya ihtiyacı yoktur.” Diyerek sorunu bir krize dönüşmeden, çözdüğünü belirtti.

KÜTAHYA’DAKİ İLK İCRAATINI ANLATTI

Hakkari’ye atanan Vali Ali Çelik’in vedasının ardından; Çelik’in Kütahyalılar tarafından neden bu kadar çok sevildiği anlatılan her anıyla bir kez daha anlam buluyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Vali Çelik’in Kütahya’daki ilk icraatını anlattı. Çelik’in şehirde çok sevilen bir figüre dönüştüğünü hatırlatan Önsay, “Belki de bunun temelinde Vali Çelik’in bu şehre dair hayalinin olması yatıyor. Kendisinin şehrin sokaklarını okul sıralarındayken dolaşmış olması, şehrin kaderinin değiştirilebilir olmasına dair inancı yatıyor. Bunu bana anlattıklarından biliyorum.” dedi

‘DÖNER GAZİNO YIKILMALI’

KARARI İLE KARŞILAŞTI

Sayın Valimiz Kütahya Valiliğine ilk başladığında Anıtlar Kurulundan bir yazı geliyor. Yazıda diyor ki “Hisar’da bulunan döner gazino imarsız ve tapusuz olduğu için derhal yıkılmalı.” Tabii Sayın Valim döner Gazino’nun ne olduğunu, Kütahya için ne ifade ettiğini bilen bir insan. Bundan kimseye bahsetme gereği bile duymadan, araca biniyor Ankara’ya gidiyor ve muhataplarına şunu söylüyor: “Döner Gazino bir bina değildir. Bu şehrin sembolüdür. Sembollerin de tapuya ihtiyacı yoktur.” Yaşanan sorun bir krize dönüşmeden, Kütahya ayağa kalkmadan bu işi çözmüş oluyor. Tabii bu benim bildiğimi kim bilir bilmediğimiz daha neler yaşadı.” İfadelerini kullandı.

‘NE ANLAMA GELDİĞİNİ ŞEHİRDE YAŞAYAN BİLİR’

Devlet millet kucaklaşması örneğinin Vali Çelik’in görev sürecinde bir örnek olduğunu ifade eden Önsay, “Bir valilin odasına herkesin girebiliyor olmasının, sosyal medyadan derdine cevap bulmasının bence hem Vali Çelik’in hem de AK Parti’nin başarısıdır” şeklinde konuştu. Vali Çelik’e tüm hizmetleri için bir kez daha teşekkürlerini sunan Vali Çelik, “Belki Hisar’ın bir kapısının daha olduğunu ve bunun ortaya çıkarılması gerektiğini herkese bilmez ama burada öğrencilik yapan bilir ve uygular.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *