‘BİRÇOK BELEDİYE BİZE GIPTA EDİYOR’

204

Kütahya’nın aynı statüde olan 51 il belediyesi arasında birinci, 81 belediye arasında da beşinci olduğuna vurgu yapan Alim Işık “Birçok hizmetimiz açısından Türkiye’nin örnek aldığı, birçok belediyemizin gıpta ettiği bir çalışma programıyla şehrimizi adeta yeniden imar ediyoruz” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, seçim öncesi halka 130 proje vaadinde bulunmalarına rağmen, şimdiye kadar 210 projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Bakan Işık, belediyenin bütçesini 10 kat büyüttüklerini dile getirdi.

‘LAF OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM’

Birçok hizmet açısından Türkiye’nin örnek aldığı, birçok belediyenin Kütahya’ya gıpta ettiği bir çalışma programıyla Kütahya’yı adeta yeniden imar ettiklerini belirten Işık “Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yaptığımız projeler, kazandırdığımız hizmetler devletimizin resmi rakamlarında ve resmi değerlendirmelerinde Kütahya Belediyesi’nin örnek belediye olması ve örnek alınması gereken bir kurum olduğunu gösteriyor. Sadece mali yapımızdaki 4 yıllık düzelmeyi sizlerle paylaşmak isterim. Göreve geldiğimizde yıllık gelirimizin iki buçuk katı bir borcu devraldık, üç yılda bunları ödedik. Bu arada şehrimizin altyapısını adeta yeniden inşa ettik. Yağmur suyu hatlarından kanalizasyon hatlarına ve içme suyuna birçok yenilemeyi ve eklemeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

‘81 BELEDİYE ARASINDA DA BEŞİNCİYİZ’

Devraldığımız bütçeyi dördüncü yıllarında yaklaşık 10 katına çıkardıklarını ve borcu da bütçenin onda birine düşürdüklerini kaydeden Işık “4 yılda kendi mali yapısını 25 kat düzelten ve ayakları üzerinde durabilecek hale gelen bir kamu kurumuna dönüştürdük belediyemizi. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Akıllı şehir uygulamaları konusunda bizimle birlikte aynı statüde olan 51 il belediyesi arasında birinci, 81 belediye arasında da beşinci durumda bir belediyeye yükseldik. Kolay olmadı bunlar. Vatandaşımıza verilen hizmetin hem kaliteli hem de hızlı bir şekilde yerine getirilmesi için bunlara ihtiyacı vardı Kütahya’mızın. Şu anda 40’ın üzerinde akıllı şehir uygulamasını son 4 yılda şehrine kazandıran bir belediyenin başkanı, çalışanı olmanın haklı onurunu ve gururunu yaşadığımızı da ifade etmek isterim” diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ İKİ KATINA ÇIKARMAK’ Vatandaşlara 130 proje taahhüdünde bulunduklarını hatırlatan Işık, şu anda 210’uncu projeyi Kütahya’ya kazandırmış olduklarının altını çizerek sözlerine şöyle son verdi; “Hedefimiz iki katına çıkarmak. İnşallah dönem sonunda, beş yıl sonunda 260 farklı projeyi, taahhüdünün iki katını şehrine kazandıran bir belediye olarak tarihe not düşüreceğiz. Bir kez daha teşekkür ediyorum, çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Onlar isteyecek, biz yapmaya devam edeceğiz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *