BU YÜRÜYÜŞ SADECE MESAFE KAT ETMEK DEĞİL

340

14 km’lik Zafer Yürüyüşü’nde NG Grup ailesi de yerini aldı. Zafer yürüyüşüne oğlu Nafi Emir Sürmeli ve 42 NG Grup personeli ile katılan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli yapılan fedakârlıkların asla unutulmayacağını belirterek “Bu yürüyüş sadece bir mesafe kat etmek değil, aynı zamanda tarihi bir yolculuğa çıkmak anlamına geliyor bizler için” dedi.

 Büyük Taarruz Zafer Haftası kapsamında, 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Afyon’un Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden başlayıp, sabahın ilk ışıklarıyla, büyük taaruzun başladığı Kocatepe’de son bulan 14 km’lik “Zafer Yürüyüşü” yoğun katılımla gerçekleşti. NG Grup ailesi de bu anlamlı yürüyüşte yerini aldı.

14 KİLOMETRELİK YOLDAN

KOCATEPE’YE YÜRÜDÜLER

Büyük Taarruz Zafer Haftası, Afyonkarahisar’da, her yıl olduğu gibi bu yıl da 25-30 Ağustos tarihleri arasında büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında 26 Ağustos’ta Zafer Yürüyüşü gerçekleşti. Saat 00.30’da, Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden başlayan yürüyüşte Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce katılımcı yaklaşık 14 kilometrelik yoldan Kocatepe’ye yürüdü. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda vatandaşın Zafer Yolu Başlangıç Alanı’nda toplanmasıyla başlayan yürüyüşe NG Grup ailesi de katıldı.

‘FEDAKÂRLIKLAR ASLA

UNUTULMAYACAK’

Zafer yürüyüşüne oğlu Nafi Emir Sürmeli ve 42 NG Grup personeli ile katılan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, yürüyüşle ilgili olarak ”Bu topraklar için yapılan fedakârlıklar asla unutulmayacak. Şanlı bir tarihe sahip cumhuriyetin evlatları olarak bu anlamlı yürüyüşte yerimizi aldık” diye konuştu.

‘MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK

AŞKININ EN GÜÇLÜ İFADESİ’

Bu yürüyüşün sadece bir mesafe kat etmek olmadığına dikkat çeken Güral Sürmeli, yürüyüşün kendileri için aynı zamanda tarihi bir yolculuğa çıkmak anlamına geldiğini ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz’u anmak ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu yaşamak için Zafer Yürüyüşü’ne katıldıklarını belirten Güral Sürmeli sözlerine şöyle son verdi “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en güçlü ifadesidir. Şehitlerimizin kahramanlığını ve gazilerimizin fedakârlığını yâd etmek, aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla selamlamak için bir araya geldik. Bayraklarımızla ve marşlarla yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andık.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *