KALKINMA VE İSTİHDAM OLANAKLARI ARTACAK

243

Kütahya Valisi Işın ve protokol üyeleri, Simav TDİOSB’de incelemelerde bulundu. Vali Işın’a eşlik eden Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay TDİOSB’nin Kütahya’da bitkisel üretime yönelik büyük bir yatırımı olduğuna dikkat çekerek “Yeni yatırımların ve yatırımcıların gelmesiyle ekonomik kalkınma ve istihdam olanakları artacak” dedi.

Vali Musa Işın’a AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, milletvekilleri Adil Biçer ve Mehmet Demir, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Belediye Başkanı Fatih Kalay ile ilçe protokol üyeleri eşlik etti.

‘TÜM DİNAMİKLERLE

İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ’

Vali Işın, Simav TDİOSB’de imar planının hazır olduğunu, kamulaştırma çalışmalarında sona gelindiğini ve altyapı projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. 30’dan fazla firmanın tahsis talebinde bulunduğunu belirten Işın, önümüzdeki günlerde yol haritasını belirlemek ve süreci hızlandırmak için gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Vali Işın, 44 adet sera parseli ve 16 adet sanayi parseli bulunan TDİOSB’nin potansiyelini artırmak, üretimi geliştirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak adına ilin tüm dinamikleriyle iş birliği yapacaklarını belirtti.

‘İSTİHDAM VE BÜYÜME

HEDEFLERİ GERÇEKLEŞİYOR’

Kütahya’da üretim, istihdam ve büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Vali Musa Işın ile birlikte kalkınmanın devam edeceğinin ifade ederek “Jeotermal kaynak potansiyelini değerlendirecek, ilimizin bitkisel üretime yönelik büyük bir yatırımı olan Kütahya Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB), İmar Planının Hazır olduğu kamulaştırma çalışmalarında sona gelindiği ve alt yapı projelerinin tamamlandığı sera bölgemizde; Sayın Valimiz Musa Işın, Milletvekillerimiz Adil Biçer, Mehmet Demir, İlçe Başkanımız Orhan Akboğa, İlçe Belediye Başkanımız Fatih Kalay ve protokol üyelerimiz ile birlikte yerinde incelemelerde bulunduk” iafdelerinikullandı.

‘KÜTAHYA’MIZA VE SİMAV’IMIZA

HAYIRLI OLSUN’

Bin 185 dekar alan üzerine kurulacak Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB’de, 44 adet sera parseli ve 16 adet sanayi parselinin yer alacağını vurgulayan Önsay “Proje sayesinde, bölgemizde yeni yatırımların ve yatırımcıların gelmesiyle ekonomik kalkınma ve istihdam olanakları artacak. Kütahya’mıza ve Simav’ımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ESNAFLA SOHBET ETTİ

Bu yıl kapılarını 90. kez ziyaretçilerine açan Geleneksel Simav Turizm ve Ticaret Panayırını ziyaret eden Kütahya Valisi Musa Işın vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Ak Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir “Sayın Valimiz Musa Işın, Simav Kaymakamımız Bünyamin Karaloğlu, İl Başkanımız Mustafa Önsay, Milletvekilimiz Adil Biçer, Simav İlçe Başkanımız Orhan Akboğa, Simav Belediye Başkanımız Fatih Kalay ve protokol üyelerimiz ile birlikte gezerek esnaflarımıza hayırlı işler diledik, vatandaşlarımızla hasbihal ettik” ifadelerine yer verdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *