DPÜ TEKNOFEST TAKIMLARI İÇİN BAŞKENT’TE: YENİ BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR

267

 TEKNOFEST 2023’ün İHA şampiyonu Karanda ve Efficiency Challenge İvmelenme kategorisi şampiyonu Duscart, TEKNOFEST Ankara’da şampiyon ünvanlarını korumak için yarışacak. Finalist takımlardan Yaztem RothDevelopers iddiasını büyüterek Ankara’daki yarışlarda DPÜ’ye bir şampiyonluk daha getirmek için çaba gösterecek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) TEKNOFEST takımları, bu yıl ikinci kez düzenlenen festivaldeki yarışmalar için Ankara’daki festival alanında yerini aldı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan ve Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçekleştirilen TEKNOFEST’in Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenen ikinci etkinliği, Ankara Etimesgut Havalimanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlene törenle başladı. DPÜ’nün akademik paydaş sıfatıyla katıldığı TEKNOFEST Ankara’da DPÜ’yü 7 akademisyen ve 22 öğrenci temsil ediyor.

DPÜ’YE BİR ŞAMPİYONLUK DAHA GETİRMEK İÇİN ÇABA GÖSTERECEK

İstanbul’da düzenlenen bu yılın Nisan-Mayıs döneminde düzenlenen TEKNOFEST 2023’ün İnsansız Hava Aracı (İHA) şampiyonu KARANDA ile Efficiency Challenge İvmelenme kategorisi şampiyonu DUSCART, TEKNOFEST Ankara’da şampiyon ünvanlarını korumak için yarışacaklar. Aynı yarışlardaki finalist takımlardan YAZTEM RothDevelopers ise yaptığı hazırlıkların ardından iddiasını büyüterek Ankara’daki yarışlarda DPÜ’ye bir şampiyonluk daha getirmek için çaba gösterecek. Aynı zamanda DPÜ TEKNOFEST Topluluğu sosyal medya ekibi de, standa gelen ziyaretçilere ödüllü bilgi yarışması ve ödüllü oyunlar düzenleyip hediyeler dağıtarak konukların ilgisini öğrenciler ve DPÜ üzerinde tutuyor.

TEKNOFEST Ankara’da DPÜ’yü temsil eden Radyo Dumlupınar ise festival alanından canlı gerçekleştirdiği TEKNOFEST Özel yayınlarıyla bürokrat, akademisyen, mühendis, öğrenci ve ziyaretçilerin sesini tüm dünyadaki dinleyenlerine anbean aktarıyor.

‘DPÜ BİLİM VE TEKNOLOJİ GÜCÜNÜ KANITLADI’

Üniversiteler bilim ve teknoloji yuvaları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Bugünün güçlü üniversiteleri bilim ve teknolojiyi sadece akademisyeniyle değil, öğrencisiyle de üreten, ürettiği teknolojileri başarılarla tescilleyen üniversitelerdir. DPÜ’de bilim ve teknolojide ne kadar güçlü olduğunu TEKNOFEST’te elde ettiği şampiyonluklarla, TÜBİTAK’la birlikte yürüttüğü yüzlerce projeyle ve TÜBA’dan kazandığı ödüllerle defalarca kanıtlamış bir kurumdur.” dedi. 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde dört günde 10 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *