KÜTAHYA BELEDİYESİ’NDEN 4 YILDA 26 TESİS ŞEHRE ARMAĞAN

228

Sofu Mahallesi Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’nin açılışında konuşan Başkan Işık, 4 yılda 26 tesisi şehre kazandırdıklarını belirtti. Başkan Işık, diğer mahallelere de aynı mekanların kazandırılacağını ifade etti.

Kütahya Belediyemiz tarafından Sofu Mahallesi’ne yapılan Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy katıldı.

900 metrekare inşaat alanına kurulu 2 katlı, içerisinde 2 adet çok amaçlı salon, 1 adet Muhtarlık ofisi, 1 adet revir, 2 adet mutfak, 1 adet gelin hazırlık odası, 1 adet mahalle fırını ve teras alanı bulunan merkez hakkında bilgi veren Başkan Işık, “Giriş katında 255 metrekare düğün salonu, üst katta da yaklaşık 310 metrekarelik düğün salonumuz var. Proje kapsamında yaklaşık 770 metrekare çevre düzenlemesi yapıldı. Projemizin de o günkü ihale bedeliyle maliyeti yaklaşık 7 milyon. Ama bugün derseniz 15-16 milyon liralık bir değere sahip bir eser.” İfadelerini kullandı.

ARAYA AKSİLİKLER GİRDİ

Birçok mahalleye benzer hizmetlerin kazandırıldığını belirten Başkan Işık, “Göreve geldiğimizde birçok mahallemizin benzer talepleri yoğunlaştı. Bunu da 5 yıla yaymak gerekiyordu. Araya giren 2 yıllık pandemi arkasından savaş, dolayısıyla piyasaya etkileri, deprem, doğal afetler derken birçok konuda zorlandık. Ama hayatta devam ediyor. Bir taraftan da bu işlerin yapılması gerekiyor. Göreve ilk gelişimizden bu yana bazı mahallelerimize kazandırdıklarımızı ve 155 yıllık Kütahya Belediyesi tarihinde geçmişte yapılanlarla bu 5 yıla sığdırılanları sizlerin değerlendirmesine sunmak istiyorum. 9 Mahallemize, Andız, Kırgıllı, Fatih, Hacıazizler, Hamidiye, Cumhuriyet, Pirler, Ağaçköy ve Sofu Mahallemize Sosyal ve Kültür İşleri Merkezleri kazandırdık. Enne ve Civli Mahallelerimizde inşaatlar devam ediyor. Yakında inşallah onları da tamamlayacağız. 11 mahallemize buna benzer Kültür Merkezlerini kazandırdık. Geride bıraktığımız 4 yılda. Ayrıca 7 Mahallemize, Pirler, Kirazpınar, Cumhuriyet, Kırgıllı, Ağaçköy Hamidiye ve Sofu Mahallemize Muhtarlık Ofisi veya Muhtarlık binaları kazandırdık. Etti 18. 7 Mahallemizde de Zığra, Aydoğdu, Cedit, Hacıazizler, Çalca, Perli ve Saray Mahallemizde Muhtarlık Hizmet Binası yapım çalışmaları devam ediyor. Salı günü de 100. Yıl Mahallemizin Muhtarlık ve Kültür Evi’nin ihalesi var. Topladığımız zaman 26 tesisi 4 yılda bu mahallelerimize kazandırdık.” Şeklinde konuştu.

‘BAZI MAHALLELERDE ARSA PROBLEMİ VAR’

Diğer mahallelere de aynı mekanların kazandırılacağını ifade eden Başkan Işık, “Bunlar bir ihtiyaç ve bu ihtiyaçların karşılanması için belediyemiz bütçemizden ayrılmış olan paralar da bu mahalle sakinlerimizin hakkı. Çünkü belediye bütçemizin 2 ana kaynağı var. Yarısı 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her ay verdiği vergilerden, bizim burada oturan vatandaşlarımızın sayısıyla çarpılarak buraya ayrılan para var. Yani her 100 liranın yaklaşık 50 lirası. Geri kalan 50 lirası da sizler dahil Kütahya’mızda yaşayan bizim nüfusumuza kayıtlı, ikametgahı burada olan hemşehrilerimizin belediyemize verdiği su parasından, tabela vergisine kadar kendi öz kaynaklarımız. Dolayısıyla bu mahalleye ayrılan para, yapılan bu tesis, bu mahallede yaşayan hemşehrilerimizin anasının ak sütü gibi helal parası. Bazı mahallelerimizde maalesef arsa problemi olması nedeniyle bu tür tesisleri sığdıramıyoruz. Ama küçükte olsa o mahalledeki hemşehrilerimizin, muhtarlarımızın verdiği hizmeti almalarını sağlayacak muhtarlık hizmet binalarımızı ve kültür merkezlerimizi tüm mahallelerimize yaymaya çalışıyoruz.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *