‘EVLERİN MANZARASI CEZAEVİ Mİ OLACAK?’

290

‘İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi’ kapsamında, Kütahya genelinde 14 yerleşim yerinde inşa edilecek olan proje için ilk yer belirlendi. Alim Işık, belirlenen alanın Parmakören Mahallesi’nde yer alan Kütahya T Tipi Cezaevi’nin karşısı olduğunu söyledi. Alim Işık’a meclis üyelerinden gelen “Evlerin manzarası cezaevi mi olacak” sorusu üzerine üyeler arasında gülüşmelere neden oldu.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında yürütülen Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 8. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Birçok önemli kararların alındığı Meclis Toplantısında Alim Işık, İlk Evim İlk İşyerim Projesi kapsamında kullanılacak ilk bölgenin belirlendiğini ifade etti. Parmakören Mahallesi 3468 ada 37 parsel bölgesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Parmakören Mahallesi 1 nolu gecekondu önleme bölgesi ilan edildiğini aktaran Başkan Işık bölgenin İlk Evim İlk İş Yerim Projesi için kullanılacağını belirtti.

MECLİS ÜYELERİ DE ŞAŞIRDI

Parmakören Mahallesi’nde, Kütahya T Tipi Cezaevi’nin karşısında yer alan arsanın TOKİ’nin yetkisiyle İlk Evim İlk İş Yerim Projesi için ayrılacağını ön gören Belediye Başkanı Alim Işık’a meclis üyelerinden gelen “Evler ya da işyerleri cezaevi manzaralı mı olacak?” sorusu gülüşmelere neden oldu. Renkli dakikaların yaşandığı anlarda Alim Işık daha net bir bilginin olmadığını belirterek “Cezaevi manzarası da olabilir? Güzel olur bence” şeklinde gülerek cevap verdi.

‘BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEYİMİZ YOK’

Bu konuda yetkinin TOKİ’de olduğunu vurgulayan Başkan Işık “Bizim burada yapabileceğimiz bir şeyimiz yok. TOKİ diyor ki; ‘Biz burayı belirledik. Hazineden aldık. İmar planınıza işleyin’ diyor. Komisyonumuzda bu kapsamda tamam dedi” ifadelerini kullandı. Başkan ışık, Danimarka Türkiye Arası Stratejik Sektör İş Birliği Verimli ve Düşük Karbonlu Isıtma ve Soğutma Projesi kapsamında gerçekleştirilecek bölgesel ısıtma projesinin de söz konusu alanda başlatılacağını belirtti. Başlatılacak olan proje jeotermal kaynakların da bölgesel ısıtma ve soğutma amacıyla değerlendirilmesini sağlayacak.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında toplanan Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 8. Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin müzakere edildiği toplantıda önemli kararlara imza atıldı.

244 TEZGÂHIN TÜMÜNÜ KAPSAYACAK

PAZAR İMALATI YAKINDA BAŞLIYOR

Çamlıbahçe Yeşil Alan düzenlemesine dair son gelişmeleri aktaran Başkan Işık, Cumartesi Çarşamba günleri Pazar olarak kullanılan alanın yeşil olan olarak düzenlemesi kararının ardından Pazar ihtiyacı ortaya çıktığını ifade etti. 244 tezgâhtan oluşan Pazar esnafımızın tamamının kapalı alan içerisine alınmasının sağlanacağını belirten Başkan Işık, “Gerek pazarcı esnafımızın gerek belediyemizin ilgili birimleri gerek anıtlar kurulunun onayı ile yakın zamanda imalatına başlayacağız.” Dedi.

‘ÜST GEÇİTLİ PROJEDE

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ’

Toplantıda Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Zafertepe’deki kavşak düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Kavşak projesinin 2019 yılından beri takibini yaptıklarını ifade eden Başkan Işık, “Daha önce karayolları genel müdürlüğünün hem Zafertepe Kavşağı hem Germiyan Kavşağında üst geçit çalışması vardı. Dünyada da gelişen yeni trend olarak değerlendirilen sinyalizasyonlu akıllı kavşak uygulamasının Türkiye’de başlamasıyla proje değişikliğine gidildi.” İfadelerini kullandı.

‘AKILLI KAVŞAK BÖLGEYİ ÇOK RAHATLATACAK’

Proje değişikliğinin hem imalat süresinin azalttığını hem de maliyeti düşürdüğünü dile getiren Başkan Işık, “Belediyemizin talebi doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğü imalatın ihalesini yaptı. İmalat süresi başladı kısa bir süre sonra 70 gün süren yağışlı sezon nedeniyle gecikme oldu. Daha sonra alt yapı çalışmaları tamamlandı. Asfalt atma döneminde yüklenici firmamızın talebi ve bizim ilgili birimlerin değerlendirmesi ile asfalt üretim tesisimizde belli saatlerde oraya üretim yapıyoruz. Toplam 60 bin tonluk bazalt içeren asfaltı belediyemiz tesislerinde üretip bedeli karşılığında biz veriyoruz. Karayolları ve il özel idaresinin bu denli yüksek talebi karşılayamayacak olması zerine bu protokolü yaptık. Şu anda 35 bin ton asfaltı verdik. Ay sonunda kadar 60 bin tonu tamamlayacağız. Orayı açacağız orası açıldıktan sonra bölgeyi çok rahatlatacak bir kavşağa kavuşmuş olacağız.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *