AİZANOİ ANTİK KENTİ’NDE MUHTEŞEM FESTİVAL

320

Kültür ve Sanatın Şehri Kütahya, üçünlü kez düzenlenen Aizanoi Kısa Film Festivali ile artık sinemaya da göz kırpıyor. Tüm ihtişamı ile ayağa kalkan Aizanoi Antik Kenti’nde üçüncü kez düzenlenen festivalin Gala Gecesinde Ahmet Baran Orkestrası ve solist Nilgün Kızılcı unutulmaz bir konsere imza attı.

İlklerin kenti Aizanoi, Türkiye’nin ilk antik kent kısa film festivalinin üçüncüsüne ev sahipliği yaptı. Kütahya Valiliği himayesinde Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneğince düzenlenen festival kapsamında çevre bilinci ve iklim krizi ile serbest kategoride düzenlenen kısa film yarışmasına 1784 başvuru yapıldı.

FİLMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yönetmen, yapımcı ve akademisyenlerin bulunduğu seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu finale kalan 10 kısa film arasından çevre bilinci ve iklim krizi kategorisinde Celal Yücel Tombul’un “Meryem” filmi birinci, Ali Rojhat Karaoğul’un “Denge” filmi ikinci, Anıl Gök’ün “Cansuyu” filmi üçüncü oldu.

Serbest kategoride ise Turan Haste’nin “Rutubet” filmi birinci, Alkım Özmen’in “Bir gece babamı asarken” filmi ikinci ve Emre Sefer’in “Babamın öldüğü gün” filmi üçüncülük elde etti.

Programda dereceye giren kısa film yönetmenlerine ödülleri takdim edildi. Sinema sanatçıları Emel Göksu ile Engin Çağlar’a ise onur ödülü verildi.

Finale kalan filmlerin gösterimi, Zeus Tapınağı Galerisi’nde yapıldı.

“40 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Aizanoi’nin adını her geçen gün daha fazla insana duyurmayı başardığını belirten Vali Vekili Aydın Börü, “Son bir kaç yıldır da Kütahya Valiliğimiz, bir önceki Valimiz Ali Çelik, şimdiki Valimiz Musa Işın Beyefendi’nin, Zafer Kalkınma Ajansımız, üniversitemiz, belediyemiz, sponsor firmamız Gürok’tan Rıza Güral’ın da desteğiyle ciddi bir çalışma var. Hedefimiz bu festivalin devamı gibi, antik kentimizde kazılar devam ettikçe Antalya Aspendos, Bodrum Halikarnas ve İzmir Efes gibi çok ciddi bir turizm destinasyon oluşturmak. Geçen sene 30 bin kişi ziyaret etmişti, bu sene şimdiden 40 bin kişi geldi. Penkalas Çayı’nda da yoğun çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında muhteşem bir atmosfer olacak ve Türkiye’nin her yerinden misafirleri bekleyeceğiz. Bu çalışmalara destek veren herkese Valiliğimiz adına teşekkür ediyorum. Festivalde yer alan sanatçıları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Aizanoi Kısa Film Festivali, Ahmet Baran orkestrası ve solist Nilgün Kızılcı’nın konseriyle son buldu.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *