İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ÖZCURA 2024 ÖNGÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI “MARKALAŞACAĞIMIZ ALANI BELİRLEMELİYİZ”

228

2023’ü değerlendiren, 2024 bütçesinde öncelik verdikleri noktaları anlatan İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, bir şehrin markalaşması için şehrin tüm dinamiklerinin uzun vadede ortak hareket etmesi gerektiğine değindi. Özcura, Kütahya’da marka değeri olabilecek alanların belirlenmesi ve çalışmalara buna göre başlanılması gerektiğini vurguladı.

‘BEKLENMEYEN TABİAT OLAYLARI

2023 HEDEFLERİMİZİ SAPTIRDI’

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, Zafer Kalkınma Ajansı Kurumsal Dergisine verdiği ropörtajda 2024 yılı için öngörülerini paylaştı, Kütahya’nın gelişimi için kritik gördüğü hususları açıkladı, şehrin markalaşması için atılacak adımları anlattı. 2023 yılında hiç beklenmeyen tabiat olayları ve krizlerle karşılaşıldığını belirten Özcura, “2023 hedeflerimizde sapmalar oldu. Bütçe gelirlerimiz düştü. Ülkemizde mevsimsel olarak çok yağış oldu. Bu yağışlar köy yollarımızda ciddi bozulmalara sebep oldu. Öncelikle bütçe imkânları doğrultusunda bunları yapmak istiyoruz. İlimizde eğitim gören öğrencilerimize güvenli yapılar yapmak ve eğitim öğretimde aksamaların olmaması için okul ihtiyacı olan il ve ilçelerimize okullar inşa etmek, köylülerimizin gelir düzeyini artırıcı tarımsal faaliyetler icra etmek, örnek tarım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini artırmak, köylerimizde gençlerimiz için spor sahaları oluşturmak, köylerimizdeki içme suyu problemini ortadan kaldırmak başlıca hedeflerimizdir.” İfadelerini kullandı.

‘HAK ETTİĞİMİZ DÜZEYİ YAKALAYAMADIK’

Kütahya’nın büyük ve gelişmiş illerin kavşağı konumunda olmasına rağmen hak ettiği sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeyini yakalayamadığını ifade eden Özcura, “Türkiye şartlarında en çok termal bölgeye sahibiz. Termal alanındaki buna rağmen geri kalmışlığımızın başlıca sebepleri: Termal bölgelerimizin ana yol güzergâhlarında olmaması, ilçe yollarımızın çift yol olmaması ile ilçelerimizin tanıtım eksikliği. İlimizde sanayi kuruluşları olarak yan sanayinin az olması ve kalifiye personelin az olması ile sosyal imkânların kısıtlı olması da olumsuz etkinin sürmesine sebep olmaktadır.” Şeklinde konuştu.

‘MARKALAŞMAK HEMEN OLABİLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR’

Markalaşmak için, öncelikle kısa vadeli hedefler yerine orta ve uzun vadeli programlar ve hedefler konulması gerektiğine dikkat çeken Özcura, “Markalaşmak hemen olabilecek bir durum değildir. Markalaşma için bütün kurumlar birlikte hareket ederek hangi alanlarda markalaşma gerektiği konusunda çalışmalar ve programlar yapılmalıdır.” Dedi. Her ilin olduğu gibi Kütahya’nın da kendine özgü coğrafi ve fiziki durumunun dikkate alınması gerektiğine değinen Özcura, Kütahya’nın marka değeri olabilecek alanların belirlenmesi ve buna göre çalışmalara başlanılması gerektiğini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *