YILIN AHİ BABASI EFSANE MEHMET

280

36. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında “Efsane Mehmet” lakabıyla anılan seramik ve çini sanatçısı Mehmet Yıldırım “Yılın Ahi Babası”, Hatice Açıkgöz “Yılın Kalfası” ve Veli Yamık “Yılın Çırağı” seçildi. 

13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Kütahya’da 36. Ahilik Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi’ni makamında kabul eden Vali Musa Işın’a, Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit Ahi kaftanı takdim etti.

VALİ IŞIN AHİ KAFTANI GİYDİ

Ahi kaftanı giydirilen Vali Işın, “Ahiliğin ilkelerine, ticaret ahlakına uygun hareket ettiğimiz sürece inşallah hem kazancımız bol olur hem de memleketimiz daha refah bir seviye yakalar. Cenab-ı Hak memleketimize birlik, beraberlik, dirlik nasip etsin; esnafımızın yüzünü sürekli güldürsün” dedi.

Vali Işın, “Yılın Ahi Babası” seçilen “Efsane Mehmet” lakabıyla anılan seramik ve çini sanatçısı Mehmet Yıldırım, “Yılın Kalfası” seçilen Hatice Açıkgöz ve “Yılın Çırağı” seçilen Veli Yamık’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Ahilik hakkında bilgiler verdi ve Ahi duasını okudu. İbrahim Yiğit, kabullerinden dolayı komite adına Vali Işın’a teşekkür etti.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *