SEKTÖRDE ŞAMPİYONLAR YİNE KÜTAHYA’DAN

539

5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne Kütahya’nın üretim devleri Heriş Seramik ve Turizm Sanayi A.Ş, Ünsa Madencilik Turizm Enerji Seramik San. Tic. A.Ş.,Gürok Pazarlama ve Tic. A.Ş., Ant Porselen Sanayi ve Ticaret A.Ş damgasını vurdu

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, sektör temsilcileri ve ihracatçı firmaların katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdulhamit Akçay ve Tansu Kumru’nun açılışını yaptığı törende 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan’, ‘en yüksek ihraç birim fiyatına ulaşan’ ve ‘ihracatını en fazla artıran’ 46 firmaya toplam 78 ödül verildi.

Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri kategorisinde yaptığı ihracat ile Türkiye’de sektörü sırtlayan Kütahya’dan da çok sayıda firma gecede ödüle layık görüldü.

GÜROK’A İKİ ÖDÜL BİRDEN

Ödül töreninde Cam Ev Eşyası Kategorisinde En Fazla İhracat Yapan Firmalar sıralamasında Gürok Pazarlama ve Tic. A.Ş. ikinci oldu. Cam Ambalaj Kategorisinde En Fazla İhracat Yapan Firmalar sıralamasında Gürok Pazarlama ve Tic. A.Ş. ikinci oldu.

HERİŞ ZİRVEDE

Seramik Sektöründe Porselen Sofra ve Mutfak Eşyası Kategorisinde En Fazla İhracat Yapan Firmalar sıralamasında Heriş Seramik ve Turizm Sanayi A.Ş birinci, Ant Porselen Sanayi ve Ticaret A.Ş. beşinci oldu. Ant Porselen Sanayi ve Ticaret A.Ş İhracatını En Fazla Artıran Firma ünvanı ile de ödül aldı.

KERAMİKA BİRİNCİ

Seramik Sofra Mutfak ve Süs Eşyası Kategorisi En Fazla İhracat Yapan Firmalar sıralamasında Ünsa Madencilik Turizm Enerji Seramik San. Tic. A.Ş. birinci olurken firma aynı zamanda En Yüksek İhraç Birim Fiyatına Sahip Firma ödülüne de uzandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *