“DÖRT YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYON OLMAK TESADÜF DEĞİL”

631

TESADÜF DEĞİL’

2019, 2020 ve 2021 yıllarında kendi sektörünün ihracat şampiyonu olan Güral Porselen, 2022 yılında da ihracat şampiyonluğunu göğüsledi. Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “Dört yıl üst üste ihracat şampiyonu olabilmek de elbette bir tesadüf değil. Bu güvene daima layık olmak için her zaman çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

2019-2021 yılları arasındaki ihracat şampiyonluklarına bir yenisini daha ekleyen Güral Porselen, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı ‘2022 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı’ listesinde bir kez daha ilk sırada yerini aldı.

KATMA DEĞERLİ İHRACATTA ŞAMPİYON YİNE GÜRAL PORSELEN

60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Güral Porselen, TİM’in açıkladığı ‘Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı’ raporuna göre 2022 yılında Porselen ve Seramik Sofra Mutfak ve Seramik Süs Eşyası kategorisinde en çok ihracat yapan Türk firması olarak 1.’lik ödülünün sahibi oldu. Her yıl ihracattaki başarısını katlayan Güral Porselen, dört yıl üst üste kazandığı “şampiyon” ünvanını, ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabı’na adını bir kez daha yazdırarak pekiştirdi. Katma değerli ihracat yapan yerli ve milli marka olmanın gururunu yaşayan Güral Porselen, yeni başarılar için üretime hız kesmeden devam ediyor.

‘DÜNYANIN PEK ÇOK YERİNDE

GÜRAL PORSELEN İMZASI OLACAK’

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, ‘’Güral Porselen ailesi olarak, 1989’da dünya standartlarında bir marka olma hedefiyle yola çıktık. Deneyimi, kalite ve tasarımla buluşturduk. Daima yeniyi aradık, yenilikçi iş yapış şekillerini uyguladık. Tüketicilerimize en iyi porseleni sunmak için Ar-Ge faaliyetlerimizi ön plana aldık. Adım adım ve hızla büyüdüğümüz başarı hikayemizde, başlıca amaçlarımız, ülke ekonomimize katkı sağlarken, insanımıza istihdam yaratabilmek ve bu yolculukta beraber kazanmaktı. Sadece porselen üretmek değil, en kaliteli porseleni üretmeyi vizyon edindik. İşlediğimiz kaliteli porselen üzerine uyguladığımız baskı ile tüketicilerimize ömür boyu desen garantisi sunduk. Dünyanın pek çok yerinde karşılaştığınız şık sunumlar Güral Porselen imzası taşıyor olacaktır.  Dünya çapında Güral Porselen markasına duyulan güven de, dört yıl üst üste ihracat şampiyonu olabilmek de elbette bir tesadüf değil. Bu güvene daima layık olmak için her zaman çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Kendi sektörümüzde bir kez daha ihracat şampiyonluğunu göğüslemiş olmak bizim için büyük bir gurur.” diyerek sözlerine devam eden Güral, “Bu gururda emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarıları için tebrik ediyorum. Katma değerli ürünlerimizle farkımızı ortaya koymaya ve her geçen yıl başarılarımızı katlamaya hep birlikte devam edeceğiz.”  ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÖNEMSİYORUZ

Çevresel faktörlere duyarlı bir marka olarak, enerji ve su tasarrufu sağlamak, aynı zamanda karbon ayak izini azaltmak için etkili uygulamalar geliştirdiklerini vurgulayan Güral, “Özellikle tabak üretim süreçlerimizde hidrolik yağın soğutulması için kullandığımız sularda iyileştirme çalışmaları yapıyoruz ve suyun atık tesisine verilmeden tekrar sistem içinde kullanımını yüzde 25 iyileştiriyoruz. Makinalarımızda bulunan sulu soğutma sistemleri ve suyun devir daim yaptırılması ile kanallara suyun gitmesini engellemiş oluyor ve büyük oranda su tasarrufu yapıyoruz. Üretim tesislerimizde ısı geri dönüşümü sağlıyoruz. Üretim esnasında fırınlarımızda açığa çıkan ısının tekrar kullanılmak üzere fabrikadaki uygun bölümlere nakledilmesiyle enerji tasarrufu sağlıyoruz. Böylece hem ısının çevreye yayılmasını engelliyor, hem de karbon monoksit salınımını azaltıyoruz. Başarılarımızda olduğu gibi üretim faaliyetlerimizde de sürdürülebilirliği önemsiyoruz. İş dünyasındaki tüm paydaşlarımızı da aynı hassasiyeti benimsemeye, geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *