SERAMİK ÜRETİCİSİ İKİ ŞEHİR KARDEŞ OLDU ‘TÜRKİYE PAZARININ YÜZDE 70’İNE SAHİBİZ’

243

Dünyada seramik üreticisi şehirler olarak tanınan Kütahya ve Riştan’ın kardeş şehir ilan edildiği Riştan Seramikçiler Forumunda konuşan Başkan Işık, Kütahya’nın Türkiye’de üretilen toplam seramik, karo ve çini üretiminin yüzde 75’ini karşıladığını ifade etti

Özbekistan’ın Riştan şehrinde düzenlenen Riştan Seramikçiler Forumuna katılan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, TRT Avaz’a açıklamalarda bulundu. Riştan Seramikçiler Forumunda Kütahya ve Riştan’ı kardeş şehir ilan edecek protokolü de imzalayacaklarını belirten Başkan Işık, “UNESCO’nun zanaat ve halk sanatları dalında Yaratıcı Şehri olan Kütahya’nın, şehre değer katan sanatçıları ile birlikte Riştan Seramikçiler Forumu’nda yer aldığını ifade etti.

‘TOPRAĞA DAYALI BİR SANAYİ ŞEHRİYİZ’

Kütahya’nın Türkiye’de üretilen toplam seramik, karo ve çini üretiminin 4’te üçünü yani yüzde 75’ini karşıladığını ifade eden Başkan Işık, “Toprağa dayalı bir sanayi şehriyiz. UNESCO tarafından Türkiye’nin ilk kez zanaat ve halk sanatları alanında yaratıcı şehir ünvanı ile tescil edilmiş bir şehriyiz. Birçok vatandaşımızın ana geçim kaynağı çini seramik sektörüne dayanmakta. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok seramik şehriyle geçmişten bu yana kardeş şehir ilişkileri kurduk. Riştan meclisi ve Kütahya meclisi kararı ile dünyada seramik üreticisi şehirler olarak tanınan iki şehri kardeş şehir yapacağız.” İfadelerini kullandı.

‘İYİ Kİ KARDEŞ OLDUK’

Birçok evliyanın bilim insanının yetiştiği ata topraklarının üzerinde olduklarını dile getiren Başkan Işık, “Kardeş şehrimizin tüm vatandaşlarına sevgilerimi iletiyorum. Çok güzel modern bir şehir Riştan, iyi ki kardeş olduk.” Dedi. Uluslararası festival alanında birçok farklı ülkeden sanatçıyı ve yöneticiyi tanıma fırsatı bulduklarını dile getiren Başkan Işık, kendilerinin de Riştan Belediye Başkanı ve  yetkililerini Kütahya’ya davet edeceklerini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *