‘O KOLTUK HALKIN KOLTUĞUDUR’

138

KOLTUĞU BU CUMA DEĞİL, HAFTAYA CUMA ALIRIZ

Belediye Başkanı Alim Işık’ın yüksek seçim kuruluna itirazlarını ilettikleri açıklamasının ardından CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci’den yanıt gecikmedi. Kazandığı seçim sonuçlarının hiçbir şekilde değişmeyeceğini vurgulayan Kahveci “O koltuk halkın koltuğudur. Halk seçimini yapmıştır. Seçim bizimdir” dedi.

Kütahya Belediye Prof. Dr. Başkanı Alim Işık, 31 Mart yerel seçimleri ile açıklamalarda bulundu. Yüksek Seçim kurulunda açıklamalarda bulunan Işık, yüksek seçim kuruluna itirazlarını ilettiklerini söyleyerek, seçimlerin iptal edilmesini talep etti. Başkan Işık’ın açıklamalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Kütahya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklaması ile CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya ve CHP Kütahya Belediye Başkanı Adayı Eyüp Kahveci yapılan itirazların kazandıkları seçim sonuçlarını kesinlikle değiştirmeyeceğini vurguladılar.

‘HALKIN İRADESİ YOK SAYILAMAZ’

Başkan Işık’ın iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizen CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya “ MHP Belediye Başkan Adayı Alim Işık ve partisi tarafından geçersiz oylar ve gerçeği yansıtmayan mesnetsiz iddialarla seçim iptali veya iptal edilmezse oyların yeniden sayılması talep edildiği açıklanmıştır” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisinin yaptığı itirazın yasa ve YSK kararlarına aykırı olduğunu belirten Yenikaya  “Şöyleki, İtiraz edenin üyesi olduğu siyasi parti sandık kurulunda üye ve müşahit bulundurma hakkı bulunan bir siyasi partidir. İddialarında yer alan hususlara ilişkin anında sandık kuruluna şikâyet yoluyla başvurması mümkün olmasına rağmen bu yola başvurmamıştır. Sandık kurulu tutanak defterine işlenmiş sandık başı şikâyet bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

İddialar soyut olmaktan öteye geçmediğini ifade eden Yenikaya “298 sayılı Kanunun 112.maddesi gerekçesi ve delili olmayan itirazların incelenmeyeceğini düzenlemiştir. Geçersiz oy sayısının fazla ve sonuca müessir olduğuna yönelik soyut iddianın kabul edilmesi mümkün değildir. Sandık sonuç tutanakları incelendiğinde yasaya ve YSK kararlarına uygun düzenlendiği anlaşılmaktadır. Birden fazla oy pusulasının tek zarfta kullanıldığı yerel seçimlerde geçersiz oy sayısının yüksek olması olağandır. Salt geçersiz oyun fazlalığı, itirazın sonuca etkili olduğunu göstermez” şeklinde konuştu.

Halkın seçimini yaptığının altını çizen Yenikaya “Halkın iradesi yok sayılamaz. Seçimi Cumhuriyet Halk Partisi ve Belediye Başkan Adayı Sayın Eyüp Kahveci kazanmıştır. Yapılan mesnetsiz, kötü niyetli başvuruların reddedileceğine ve seçim sonuçlarının tescil edileceğine inanıyoruz. Bütün sandık sonuç tutanakları ıslak imzalı tutanakları çapraz olarak sorguladık. Bize gelenler, genel merkeze gidenler ve birleştirme tutanaklarındaki sonuçları kontrol ettik. Seçimi biz kazandık. İddia etsinler, ne yaparlarsa yapsınlar seçim bizim” diye konuştu.

‘BU CUMA DEĞİL DİĞER CUMA OLSUN’

Seçim sonuçlara yapılan tüm itiraz girişimlerinin sonuçsuz kalacağını dile getiren CHP Kütahya Belediye Başkanı Adayı Eyüp Kahveci şu ifadeleri kullandı; “Şu anda yapılan tüm girişimler bulanık suda balık avlamaktan öteye geçmez. İşin özeti bu. Ne yaparlarsa yapsınlar, sonuç değişmez. Bu cuma günü başkanlık koltuğuna oturacaktık. Sorun değil öbür Cuma olsun. Sonuçta o koltuk halkın koltuğudur. Halk seçimini yapmıştır. Hayırlı uğurlu olsun.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *