ADAYLARI SEÇMEN VE TEŞKİLATI BELİRLEYECEK

337

‘KURULUŞ VE KURTULUŞU KÜTAHYA’DA YENİDEN YAPACAĞIZ’

Yerel seçimlerde başta seçmenlerin ve seçmenlerle aralarındaki bağ olan teşkilatların sesini dinleyip ona göre aday belirleyeceklerini açıklayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş, “Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya’da tekrar kuruluşu ve kurtuluşu yapacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘DESTEĞİNİZ BÜYÜK GÜÇ VERDİ’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş İYİ Parti İl Binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Yıllardır davası üzerine koştukları Başbuğ Alparslan Türkeş’in emaneti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş’in Kütahya ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Ayyüce Başkanımızın bize katılması; iktidarın itibarını sürdürebilmesi için söylemiş olduğu yalanları, seçim kazanmak adına İYİ Partideki iyi insanlar, milliyetçi insanları başka bir yöndeymiş gibi gösterme çabalarını boşa çıkardı. Biz iktidarın basın ve maddi olarak güçlü olduğu seçimde kendimizi anlatmakta çok zorlandık. Bu seçimden sonra Başbuğmuzun kızının gelmesinin ardından yan yana durmamız bile ülkemizi ne kadar çok sevdiğimizi Türk Milletinin bu dünyadaki en aziz millet olduğunu göstermemiz için yeterli oldu.” dedi.

‘YOLUMUZA İYİ PARTİ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ’

İYİ Parti yerel seçimden önce bir karar aldığını açıklayan Türkeş, “Türk milletine neden ve nasıl kurulduğunu hatırlatmak amacıyla Türk milletini içinde bulunduğu sıkışmışlık çaresizlik durumundan kurtarmak adına bu seçime tek başımıza girmeye karar verdik. 81 ilde aday çıkaracağız inşallah iyi bir sonuç alacağız.” İfadelerini kullandı. Amaçlarının birinin birine muhtaç olma zihniyetindeki siyasetten uzaklaşmak olduğuna değinen Türkeş, “Sayın genel başkanımızın dediği gibi bu bir yoldu ve beraber yüründü biz halktan kendimiz girmemiz gerektiği yönünde mesaj aldık. Yolumuza iyi parti olarak devam edeceğiz. Kendi stratejimizi belirledik. Kendi yönümüzü seçtik. Maalesef Türkiye’nin kaybettiği bazı değerleri hatırlatmak adına bizim bu seçime ayrı girmemiz çok kıymetli. Biz adaylarımıza ve çıktığımız yola güveniyoruz. Bu yolun sonu aydınlık olacak. Kazananın Türkiye olacağına eminiz.” Şeklinde konuştu.

‘YEREL SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ’

Şu anda Türkiye’de kendilerine sağ, milliyetçi, muhafazakar diyen partilerin amellerine bakmak gerektiğine vurgu yapan Türkeş, “Türkeş’in vizyonunu bir partiye sığdırmak birkaç insanın ufkuna sığdırmak yanlıştır. Benim vatanımda Türk gençleri işsizse, uyuşturucu ile zehirleniyorsa, insanlar sokakta özgürce gezemiyorsa burada kimse ben milliyetçiyim diyemez. Biz tek başımıza gireceğiz. Bu konuda iddialıyız kararlıyız.” Dedi. Yerel seçimleri çok önemsediklerinin altını çizen Türkeş, yerel seçimler için kazanacak aday düşüncesinde olduklarının altını çizdi.

Kütahya adayının yakında açıklanacağını ifade eden Türkeş, “O ilde, o bölgede kabul edilen, sevilen ve insanların oy vereceği kişiyi seçmek çok önemli. Bu yüzden başta seçmenlerin ve tabii ki seçmenlerle aramızdaki bağ olan teşkilatlarımızın sesini dinleyip ona göre aday belirleyeceğiz.” Dedi.

‘HALKIN NE İSTEDİĞİNİ ANLADIK’

Geçmiş seçimlerden dersi aldıklarına değinen Türkeş, “Halkın bizden ne istediğini anladık. Halkla iç içe, halkın sesi olan adaylarla yola çıkacağız. Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya’da tekrar kuruluşu ve kurtuluşu yapacağımıza inanıyoruz.” Dedi.Konuşmaların ardından İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Nihat Kula, “Alparslan Türkeş Türk milletine büyük bir hizmet verdi. Sizler bize emanetsiniz aramıza katılmanız bize büyük bir manevi destek verdi.” Diyerek Ayyüce Türkeş’e hediye takdiminde bulundu. Hediye takdimlerinin devam etmesinin ardından basın toplantısı hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *