SINAVA DAHA İYİ HAZIRLANMAK İÇİN AÇIK LİSEYE GEÇMEK MAKUL VE MANTIKLI BİR GEREKÇE DEĞİL

295

Açık lisenin örgün eğitime devam edemeyecek öğrenciler için var olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, liselerde destekleme yetiştirme kurslarında öğrencilerin sınava hazırlanması için büyük bir gayret gösterildiğine değinerek “Ben sınava hazırlanmak için açık liseye geçeceğim” demek makul ve mantıklı bir gerekçe değil.” Dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, açık liseye geçişlerin düzenleme altına alacak yeni karar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde öğrenciler arasında özellikle lisenin son yılında sınava daha iyi hazırlanabilmek için açık liseye geçişler arttı. Gerekçe olarak, öğrenciler sınavlara daha rahat hazırlanma ihtimalini gösterse de veliler bu istek karşısında endişe taşıyordu. MEB’in aldığı kararla açık liselere geçişin düzenleneceğini ifade eden Hasan Başyiğit, “Biz örgün eğitimde okuması gereken öğrencilerimizin yüze yüze eğitimle örgün eğitimle okullarımızda eğitim hayatına devam etmesini istiyoruz. Bakanlığımız da bu şekilde bir düzenleme yaptı. Eskiden “Ben açık liseye geçmek istiyorum” diyen her öğrenci geçebiliyordu.” İfadelerini kullandı. 

‘AÇIK LİSE ÖGRÜN DEVAM EDEMEYECEK ÖĞRENCİLER İÇİN VAR’

Açık lisenin örgün eğitime devam edemeyecek öğrenciler için var olduğuna dikkat çeken Başyiğit, “Öğrencimiz 15,16,17 yaşında örgün eğitime devam edebilecek durumda. Bizim örgün okullarımız var öğretmenlerimiz var. Eğer 18 yaşını bitirmişse örgün eğitimin dışına çıkmışsa yine açık liseye kayıt yaptırabilirler. Bunun yanında tabii değişik mazereti olan durumlar da var. Bakanlığımız bunun için de açıklama yaptı o mazeret durumlarına göre değerlendirilip uygun olanlar yine açık liseye geçebiliyorlar.” Şeklinde konuştu.

‘24 SAAT DESTEKLEME KURSU VERİLİYOR’

Açık lisede eğitim almanın sınavlara daha iyi hazırlanmak anlamı taşımadığının altını çizen Başyiğit, liselerde destekleme yetiştirme kurslarını hatırlattı. 11 ve 12. Sınıflarda haftalık 24 saat kurs verildiğine değinen Başyiğit, “40 saatlik dersin yanında 24 saat daha destekleme yetiştirme kursu veriyoruz. Hafta sonları başta olmak üzere tüm program hafta sonuna sığmadığı için kısmen haftaiçi de kurs veriyoruz. Biz çocuklarımızı yetiştirmek için bu kadar çalışırken bakanlık olarak bu kadar özverili çalışma yapıyorken “Ben sınava hazırlanmak için açık liseye geçeceğim” demek makul ve mantıklı bir gerekçe değil. Biz zaten çocuklarımızı öncelikle hem yükseköğretime hem de hayata hazırlıyoruz. Üniversiteye hazırlık yönünde gayretli ve yeterli çalışmalar var. Bunlar görmezden geliniyor. Destekleme yetiştirme kurslarımız yokmuş gibi gösteriliyor.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *