ERBAŞ’IN MURAT DAĞI MÜCADELESİ ZAFER’LE SONUÇLANDI

233

Murat Dağı ÇED raporunun ret edilmesinin ardından MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Kütahya halkı adına bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. İnanın bakanlığımız büyük bir felakete dur demiştir. Yoksa geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımız arkamızdan güzel sözler söylemeyecekti” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Murat Dağı için hazırlanan ÇED Raporuna onay verdiğinin sosyal medyada yer almasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş 28 Ağustos’ta tek kişi dahi kalsam bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim diyerek karara oldukça sert tepki göstermişti. Bakanlık kararını açıklayarak Kütahya’ya büyük müjde verdi. Murat Dağı ÇED raporu ret edildi.

ÇED RAPORU OLUMSUZ

Murat Dağı hakkında aldıkları kararı açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ; “Murat Dağında yapılması planlanan projenin su toplama, havzasında olduğu ve su kaynaklarına zarar vereceği, bölgenin turizm potansiyelini etkileyeceği, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin olumsuz etkileneceği   ayrıca Kütahya Gediz Murat dağı Termal Turizm Merkezi sınırları içerisinde kalan kısımlarda madencilik faaliyetlerinin yürütülmesinin, bölgede yürütülen turizm amaçlı faaliyetleri ve çalışmaları olumsuz etkileyeceği yönünde bakanlığımıza yapılan müracaatlar incelenmiş planlanan  faaliyetin  oluşturacağı  olumsuz  çevresel  ve  sosyal  etkiler değerlendirilmiş  ve  “Yıldız  Altın-Gümüş  Madeni  Kapasite  Artırımı  ve  Kırma-Eleme  Tesisi”  projesi hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumsuz” Kararı verilmiştir.” Dedi.

BAKANLIK BÜYÜK BİR FELAKETE DUR DEDİ!

28 Ağustos tarihinde Murat Dağı hakkında ; “ Toplam yüz hektar alanda ağaç kesimi yapılacak. İlk etapta ise kesim yapmak istedikleri alan 670 dönüm, buda Murat dağının üçte birinin yok olması demektir. Tek dahi kalsam vazgeçmeyeceğim. Kelime oyunlarına da karnımız tok. İlk raporda 670 dönümde arama yapacakları görülüyordu. Meclise çıktık haykırdık. “İstemiyoruz” dedik. Bunlar galiba bizim dediğimizi 670 dönüm çok anlamışlar. Şimdiki raporda 100 dönümde çalışma görülüyor. Bu işler yüz ile başlar. Arkası gelir. Biz bir de olsa bin de olsa istemiyoruz.” Diyerek maden sahasına tepkisini dile getiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ÇED raporuna olumsuz kararı vermesinin ardından bir açıklama daha yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına teşekkür eden MHP Milletvekili Erbaş ; “ Kütahya halkı adına bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. İnanın bakanlığımız büyük bir felakete dur demiştir. Yoksa geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımız arkamızdan güzel sözler söylemeyecekti. Murat Dağı ege bölgesinin kalbidir. Biz bu kıyıma dur diyemeseydik. Sadece Kütahya değil bütün ege bölgesi etkilenecekti.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *