AZERBAYCAN PARKININ İÇİNDEKİ TARİHİ BİNA YENİDEN DEĞERLENECEK

228

Azerbaycan Parkının içindeki tarihi yapının şehre yakışır bir şekilde değerlendirileceğini ifade eden Başkan Işık, alt katını Kütahya Dijital Turizm Tanıtım Merkezi, üst katını da yöresel yemeklerin sergilendiği bir sosyal tesis olarak değerlendirmek için çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Azerbaycan Parkının yenileme çalışmalarının ardından, park içerisinde bulunan tarihi binanın da projelendirileceğini duyurdu.

Azerbaycan Parkı içerisinde bulunan son olarak bir bankanın şubesi olarak hizmet veren tarihi binanın Kütahya’ya yakışır şekilde değerlendirileceğini ifade eden Başkan Işık, “Tarihi mekanı bu konsept içerisinde en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda girişimlerimiz olacak.” Dedi.  Özel mülkiyet sahipleri tarafından veya İl Özel İdaresi ya da Kütahya Belediyesi aracılığıyla tarihi binanın bu şehre yakışan merkez haline getirileceğine değinen Başkan Işık, binanın aktif kullanılan bir alana dönüştürüleceğini açıkladı.

‘KÜTAHYA DİJİTAL TURİZM TANITIM MERKEZİ OLACAK’

Tarihi binanın alt katını Kütahya Dijital Turizm Tanıtım Merkezi, üst tarafını da yöresel yemeklerin sergilendiği bir sosyal tesis olarak değerlendirmek için çalışmalarının olduğunu dile getiren Başkan Işık, “Merkezde güzel bir ortam sunacak. Yan tarafta uygun bir alan var. Oraya da eksik gördüğümüz için bir büfe yapacağız, insanlara hizmet verecek. Hep birlikte bu şehri ihya edeceğiz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *