100. YILDA GENÇLER İSTİKBALE YÜRÜDÜ

291

DPÜ’de 100. Yılda Genç Yüzlerle İstikbale Yürüyoruz etkinliği düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla 100. Yılda Genç Yüzlerle İstikbale Yürüyoruz etkinliği kapsamında Spor Bilimleri Fakültesinden Rektörlüğe yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektör yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, rektör danışmanları, dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

‘CUMHURİYET DEMEK DUMLUPINAR DEMEK’

Fakülte önünden başlayıp Rektörlüğe uzanan yürüyüş boyunca marşlar ve şarkılar söylendi. Topluluk, Taç Kapı önünden Rektörlük önündeki Dumlupınar Anıtı’nın önünde yürüyüşünü tamamladıktan sonra Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Dumlupınar’da görev yapmanın kendileri için bir şeref olduğunu belirtti.  

“Cumhuriyet demek zafer demek, kudret demek, Dumlupınar demek. Dumlupınar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu zaferin ilan edildiği yer demek.” Rektör Kızıltoprak, Sevincimiz ebedidir, çünkü Cumhuriyet ebedidir. Biz ilelebet Cumhuriyet, ilelebet Türkiye diyoruz. 100. yılımız kutlu olsun. İkinci yüzyılımıza adım attığımız bugünde geleceği daha emin adımlarla bakıyoruz. Sizler Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. 100 yıldır her alanda daima ileri adımlar attık. Cumhuriyet bizim için kutludur, mübarektir. Çünkü biz cumhuriyetle her daim ileriye baktık, her daim sevindik. Mutluyuz, gururluyuz. Bizim başımız hiçbir zaman yere eğilmedi. Bu cumhuriyet sayesinde oldu.” Şeklinde konuştu

MİLLİ SPORCU SANCAĞI TESLİM ETTİ

Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet bizi zaferden zafere taşıdığına vurgu yapan Kızıltoprak, Hatay’ın ana vatana katılması cumhuriyet tarihinin diplomasi zaferidir. O diplomasi zaferinin bir benzeri de Mavi Vatan’da Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılmaktadır. Bu teknolojik alanda bilimsel bir zaferdir, aynı zamanda askeri ve diplomatik bir zaferdir. Atatürk, cumhuriyeti kurduğunda tam bağımsızlık hedefini gösterdi. “Kendimiz üretmeliyiz, dünyaya teknoloji satmalıyız Atatürk cumhuriyeti bizlere emanet etti. Türk gençleri bu emanete sahip çıkmaktadır. O yüzden biz coşkuluyuz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi adını taşımaktan dolayı çok gururluyuz. 100 yılda bu coşkuyu sizlerle yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet coşkusunu ebediyete kadar yaşatacağız. Bu fener hiçbir zaman sönmeyecek. İlelebet cumhuriyet, ilelebet Türkiye Cumhuriyeti. Bayramınız kutlu olsun,  vatanımız milletimiz nice yüzyıllara kavuşsun.” Şeklinde konuştu.  Etkinliğin sonunda Spor Bilimleri Fakültesinin 2022 Avrupa Karate Şampiyonu millî sporcusu İsmet Durmuş, fakülte sancağını Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a teslim etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *