KÜTAHYA TİCARET BORSASI 12. YÖREX YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI’NA KATILDI ‘BÜYÜK YOL KAT ETTİK’

318

Antalya Yörex 12.Yöresel Ürünler Fuarı’na katılan KÜTBO Başkanı Gültekin, Kütahya’nın Coğrafi İşaret Tescilli Ürün sayısının 22’ye ulaştığını ifade etti. Kütahya Sıkıcık Çorbası için çalışmaların devam ettiğine değinen Gültekin, “Kütahya Pazarlar Kirazı için de Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma aşamasında büyük yol kat ettik.” Dedi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Antalya Yörex 12.Yöresel Ürünler Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezinde 500’den fazla katılımcı ile ziyaretçilere kapılarını açtı. Açılış törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak katıldı.

Türkiye’nin sahip olduğu yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla 2010 yılında başlatılan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı Türkiye’de Coğrafi İşaret ekosisteminin gelişmesine de önemli katkılar sunuyor.

KÜTAHYA PAZARLAR KİRAZINA

AVRUPA BİRLİĞİ TESCİLİ YOLDA

KÜTBO Başkanı Gültekin, şu açıklamada bulundu: “Kütahya iline ait Coğrafi İşaret Tescilli Ürün sayısı 22’ye ulaşmış durumda, bu konuda KÜTBO olarak ilimizin gelişmesine ve ürünlerimizin bilinirliğini artırmaya katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Şu anda Kütahya Sıkıcık Çorbası için çalışmalarımız devam ediyor, ayrıca Kütahya Pazarlar Kirazı için de Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma aşamasında büyük yol kat ettik. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *