SEBAHAT TEYZE’NİN ŞİİRİ AÇILIŞA DAMGA VURDU: ZULMÜN ACISINI DİZELERE DÖKTÜ

475

“İnsanlığın Gözyaşı” başlıklı Filistin İçin Çağrılı Afiş Sergisi’nin açılış töreninde kürsüye çıkarak Filistin’deki zulme dikkat çeken  “İsrail-Filistin Savaşı” isimli şiirini okuyan 55 yaşındaki Sebahat Özcan, duygusal anlar yaşattı

Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “İnsanlığın Gözyaşı” başlıklı Filistin İçin Çağrılı Afiş Sergisi’nin açılış töreninde Kütahyalı bir kadın protokol sırasına gelerek Vali Musa Işın’dan bir ricada bulundu.

VALİ IŞIN KÜRSÜYE DAVET ETTİ

Vali Işın, kendi konuşmasından sonra, “Aramızda bir teyzemiz var az önce benim yanıma gelerek yazdığı bir şiiri paylaştı, sizlerin de duymasını istedim.” Diyerek Sebahat Özcan isimli Kütahyalıyı kürsüye davet etti. Özcan kürsüde Filistin’deki zulme dikkat çeken  “İsrail-Filistin Savaşı” isimli şiirini okudu.

‘İNŞALLAH MÜSLÜMANLAR GALİP OLUR’

Şiir yazmakla ilgilendiğini ve Filistin’deki acıların yüreğinde hissettirdiklerini kaleme döktüğünü ifade eden 55 yaşındaki Sebahat Özcan, “Daha önce de Filistin hakkında şiirler yazmıştım. Her zaman zulme uğrayanlar onlardı, ezilenler onlardı. Bütün dünya Müslümanları ise buna seyirci kaldı. Amerika korkusundan herkes maalesef kendi kabuğuna çekildi. İnşallah bu işin sonu hayra gelir, inşallah Müslümanlar galip olur.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *