ÇİFTÇİYE EKİM SEZONUNDA BÜYÜK DESTEK ‘318 MİLYON TL HESAPLARA GEÇTİ’

226

Ekim sezonunda nakit paranın çiftçiler için çok büyük önem taşıdığına değinen AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, 318 milyon TL destekleme ödemesinin çiftçilerin ve yatırımcıların hesabına geçtiğini açıkladı. Bayırcı,7 milyon TL tutarındaki buğday tohumu dağıtımının da bu ay içinde tamamlanacağına değindi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz aldı.

Hükümetin çiftçilere desteğinin her dönem artarak devam ettiğini belirten Bayırcı, Kütahya’da 1 Ocak-13 Kasım 2023 tarihleri arasında bitkisel üretim, hayvancılık ve kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 318 milyon TL destekleme ödemesinin çiftçilerin ve yatırımcıların hesabına geçtiğini açıkladı.

‘EKİM SEZONUNDA NAKİT

ÇİFTÇİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Ekim sezonunda nakit paranın çiftçiler için çok büyük önem taşıdığına değinen Bayırcı, “Her daim çiftçilerimizin yanında olan Hükûmetimiz tarafından hububat, mazot ve gübre destekleri sadece mazot ve gübre kullanımında geçerli olmak üzere çiftçilerimizin Ziraat kartlarına tanımlanmıştır.” Şeklinde konuştu.  

‘BU AY İÇİNDE 7 MİLYON TL’LİK TOHUM DAĞITILACAK’

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılı içerisinde tabii afetlerden zarar gören çiftçilere 1 milyon TL tutarında sertifikalı tohum desteğinde bulunulduğuna dikkat çeken İsmail Çağlar Bayırcı, şu ifadeleri kullandı: “Tarım ve Orman Bakanlığımızın 7 milyon TL tutarında buğday tohumu dağıtımı da bu ay içinde tamamlanacaktır. Yine, bu ay içerisinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 12,5 milyon TL yıl sonuna kadar ödenecektir.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *