BAŞKAN IŞIK DEDİĞİNİ YAPTI

128

Belediyeye olan borçlarını ödemeyerek her seçim döneminde aynı alışkanlıkları sergileyenler için kanuni tahsil yollarını harekete geçireceklerini açıklayan Başkan Işık, dediğini yaptı. Kütahya Belediyesinin 21 borçludan alacağı toplam 2milyon 817bin 835TL için tebligat niteliğinde ilan yayınlandı.

ALACAK TOPLAMI 3 MİLYON’A YAKIN

Kütahya Belediyesi ödenmeyen alacaklarının temini için harekete geçti. Kütahya belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Belediyeye borcu olan vatandaşlar ve kurumların borç bilgisi yayınlayarak resmi tebliğ yolunu kullandı. Belediyeye olan borçlarından dolayı icra takiplerine geçilen borçlulara ait ödeme emirleri ilan ile bildirildi. İlanda; İlgililere bugünden itibaren onbeş gün içinde bizzat veya bilvekale müracaat etmeleri veya taahütlü mektupla, telgrafla, adreslerini bildirmeleri halinde kendine süre ile kayıtlı yeniden tebliğ yapılacağı, aksi takdirde bir aylık süre içerisinde müracaat etmeyenler hakkında bugünden itibaren bir ay sonunda tebliğ yapılmış sayılacağı belirtildi.

6183 ”Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun” çerçevesinde çıkılan ilanda Kütahya Belediyesinin 21 borçludan toplamda 2 milyon 817 bin 835 TL 41 kuruş alacağı olduğunu aktarıldı.

AYNI ALIŞKANLIKLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, geçtiğimiz günlerde alacaklarının tahsili için değerlendirme toplantısını yaptıklarını açıklamış yaklaşık 73 milyon TL vadesi geçmiş, tahakkuk ettirdikleri halde tahsil edemedikleri alacakları olduğunu belirtmişti. Bazı vatandaşların her seçim döneminde aynı alışkanlıkları sergilemesine müsaade edemeyeceklerini vurgulayan Başkan Işık, resmi tebligatları yapıp buna rağmen bu parasını ödemeyenler için kanuni tahsil yollarını harekete geçireceklerini açıklamıştı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *