SPORDA ŞİDDET YASASINA DÜZENLEME GELİR Mİ? ‘KANUNDAKİ CEZALARIN CAYDIRICILIĞI ARTABİLİR’

125

FİFA Hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanununda genişleme beklediklerini ifade eden Av. Özcan Tunç, benzer vahim olaylar olmasın diye cezalarda caydırıcılığının artacağı kanaatinde olduklarını belirtti.   

Kütahya Barosu Genel Sekreteri ve Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Özcan Tunç, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası FİFA Hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırının dünya gündemine oturmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Sporda şiddet yasası olarak bilinen 6222 sayılı yasanın önemine dikkat çeken Özcan Tunç, atılması beklenen adımlara dair de konuştu.

CEZALARIN GENELİ PARA VE HAK MAHRUMİYETİ

Özcan, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanununun, müsabaka öncesinde, esnasında ya da sonrasında spora alanları ile bunların çevresinde taraftarların sürekli ve ya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş geliş güzergahlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesi için düzenlenmiş bir yasa olduğunu açıkladı. Bu yasadaki cezaların kapsamı ve içeriğinin genelde para cezası veya hak mahrumiyetine ilişkin olduğunu ifade eden Av. Özcan Tunç, “Hapis cezası olarak cezalandırılan suçlar da söz konusu olmakla birlikte bunlar daha azdır.” Şeklinde konuştu.

FEDERASYON DÜZENLEMEYİ İŞARET ETTİ

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıdan sonra bu cezaların, hapis cezalarının daha da genişletilmesi ya da verilen hak mahrumiyeti veya para cezalarının miktarlarının artırılmasının gündeme geldiğini vurgulayan Av. Özcan tunç, “İlerleyen süreçte bunun bu şekilde gerçekleşeceği kanaatindeyiz. Kaldı ki federasyon da bu husustaki disiplin yönetmeliğinde en kısa sürede düzenleme yapacaklarını ve caydırıcılığı artıracak mahiyette cezalar getirileceğini belirtmiştir.” İfadelerini kullandı.

Yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını dile getiren Av. Özcan Tunç, ilerleyen süreçte tekrar, benzer vahim olaylar olmasın diye kapsamın genişletileceği ve cezaların caydırıcılığının artırılacağı kanaatinde olduklarını ifade etti.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *