SU KULLANIM HİZMET BEDELİ TEŞVİKLERİ HESAPLARA YATIRILDI: 2 MİLYON’U AŞAN BÜYÜK DESTEK

181

Sulama kooperatiflerinden hizmet alarak tarımsal sulama gerçekleştiren 241çiftçiye 2 milyon 223 bin 659 TL hibe desteği ödendi. Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Emre Yeniay, su kaynaklarının korunması ve suyun gelecek nesillere aktarılmasında bilinçli sulamanın büyük önem taşıdığını belirtti.

YÜZDE 50’Sİ DESTEKLENDİ

Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığının 7179 Sayılı Kararı çerçevesinde; sulama kooperatiflerinden hizmet alarak tarımsal sulama gerçekleştiren çiftçilerin, 2023 yılı içerisinde ödedikleri Su Kullanım Hizmet Bedelinin yüzde 50’sinin desteklenerek çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru gerçekleştiren 13 sulama kooperatifi üyesi olan 241 çiftçimize toplam 2 milyon 223 bin 659 TL hibe desteği ödendi.

BİLİNÇLİ SULAMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Emre Yeniay; sulu tarımın Kütahya ekonomisi ve tarımsal üretimine sağladığı katkının önemine değindi. Su kaynaklarının korunması ve suyun gelecek nesillere aktarılmasında bilinçli sulamanın büyük önem taşıdığını belirten Yeniay; Bakanlığın koordine ettiği ve ülkemizde tarımsal üretimin geleceğine yön verecek olan Tarımsal Üretimin Planlanması çalışmalarının su kaynakları orjin alınarak gerçekleştirildiğini belirtti. Üretimin ve Üreticinin Yüzyılında sürdürülebilir tarımsal üretim için bunun elzem olduğunu ifade eden Yeniay, destek ödemeleri yatan çiftçilere hayırlı olması temennilerinde bulundu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *