‘İHRACAT İÇİN ÜRETMEMİZ GEREKİYOR’

211

Kariyer Adımların Seni İleriye Sürüklesin etkinliğine katılan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, “Üretmiyorsanız mutlaka birinin esiri ve kölesi olursunuz. Çünkü üreten toplumlar sorunları kolay çözüyor. İhracat için üretmemiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından İİBF Amfi 2 Salonu’nda düzenlenen KASİS (Kariyer Adımların Seni İleriye Sürüklesin) etkinliğine Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

2011 yılında kurulan bu topluluğun danışmanlığını yapan Prof. Dr. Ercan Taşkın, “Bizi bir araya getiren şey birleşik enerji. Bugün anlatılanları uygulamaya döndüreceğinize inanıyorum. Bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

İnovasyon ve Liderlik Topluluğuna teşekkür eden Başkan Işık, “Çok güzel işler yaptığınıza da inanıyorum. Üretmiyorsanız mutlaka birinin esiri ve kölesi olursunuz. Çünkü üreten toplumlar sorunları kolay çözüyor. İhracat için üretmemiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu. Etkinlikte katılımcılara bilgi ve tecrübelerini de aktaran Başkan Işık, Kütahya Belediyesi olarak öğrenci topluluklarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

SEKTÖRÜN DEVLERİ

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Etkinliğin ilk konuşmacısı olan Migros UP Startup Etkileşim Müdürü Tarık Saydıran kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında kariyerindeki aşamalardan ve Migros UP’tan bahsetti. Skoda İş Geliştirme Birim Yöneticisi İbrahim Boylu temsil ettiği markanın hedef, vizyon ve misyonları hakkında bilgi verirken gençlere de profesyonel iş yaşamı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Hayat tecrübelerini aktarmanın yanında güncel konulara da değinen Boylu kariyer planlaması hakkında dinleyicilere çeşitli bilgiler verdi.

Yandex Ads İş Geliştirme Lideri Turan Yurdakul Yandex’in Pazarlama, Satış veya Ürün geçmişi olan e-ticaret temsilcileri ile yaptığı araştırmaya dair verileri öğrencilerle paylaştı. İKAS İş Geliştirme Müdürü Umut Akgül  İkas’ın en yeni araçlarından olan e-posta pazarlama özelliğinin kullanıcı cirolarında son derece pozitif etkiler oluşturduğunu, tüm pazarlama araçlarını ise tek ekranda ve bütünleşik bir yapıda sunduklarını ifade etti




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *