150. YIL GONGU AİZANOİ’DE ÇALDI

233

Borsa İstanbul’un 150. Yıl Gongu Dünyada ilk borsanın bulunduğu Aizanoi Antik Kenti’nde çaldı. Törenin Kütahya’nın ve Aizanoi Antik Kenti’nin tüm Türkiye ve dünyada tanınmasına büyük bir vesile olduğunu belirten Vali Işın, bütün ihtişamı ile ortaya çıkacak Aizanoi Antik Kentini dünyaya tanıtacaklarını belirtti.

Borsa İstanbul’un 150. Yıl Gong Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılımıyla dünyadaki ilk borsasının bulunduğu Aizanoi Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. Törene Kütahya Valisi Musa Işın, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Çavdarhisar Kaymakamı Abdullah Gedik, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.

ANTİK BORSAYI ANLATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı il başlayan törenin ardından Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, canlı bağlantıyla Aizanoi Antik Kenti’ndeki ilk borsanın Türk ekonomisindeki önemine dikkat çekti. Arıcan, antik borsada hem borsa işlemleri yapıldığını hem de bazı satış bedelleri ile ilgili bilgilerin taş bloklar üzerine inşa edildiğini belirtti. Arıcan’ın konuşmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde aylık enflasyonda yaşanan ivme kaybının 2024’te artacak devam edeceğini müjdeledi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantıyla, Kütahya Valisi Valisi Musa Işın, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, Çavdarhisar Kaymakamı Abdullah Gedik, Aizanoi Antik Kent’teki borsada 150. Yılın ilk gongunu birlikte çaldı.

‘ÜLKEMİZE YATIRIMLAR ARTACAK’

Borsa İstanbul’un 150 yıllık köklü tarihine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde de battık, bittik senaryolarıyla yatırımcıların korkutularak; dövize, altına ve üretime doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendiğine değindi. Daha kararlı bir duruş sergileyerek sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışanlara meydanı boş bırakmayacaklarını altını çizen Erdoğan, son yıllarda Türk Borsası’na yönelik teveccühün hem içeride hem de dışarıda arttığına dikkat çekti. Tüm dünyada risk iştahının düştüğü, sermayenin korunaklı alanlara çekildiği dönemde Türkiye’nin uluslararası sermaye açısından çekim merkezi olmayı koruduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Enflasyondaki artışın kontrol altına alınmasıyla birlikte ülkemize yönelik yatırımların daha da artacağına inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Hem Kütahya hem Borsa İstanbul için çok önemli ve anlamlı bir günün birlikte yaşandığını ifade eden Kütahya Valisi Musa Işın, Borsa İstanbul’un kuruluşunun 150. Yılının dünyanın ilk borsası olan Kütahya  Aizanoi Antik Kenti’n de Türkiye’nin gündemine gelmesine vesile olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul’un 150. Yıl gongunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalmalarının önemine değinen Işın, törenin Kütahya’nın ve Aizanoi Antik Kenti’nin tüm Türkiye ve dünya tarafından tanıtımına büyük bir vesile olacağını belirtti. Işın, anlamlı törene vesile olan Borsa İstanbul Yönetimine teşekkür etti.

AİZANOİ ANTİK KENTİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Aizanoi Antik Kentin çok bilinmeyen saklı bir hazine olduğunu ifade eden Vali Işın, devam eden kazı çalışmalarının daha kısa sürede daha büyük ekiplerle süreceğini iletti. Antik Kentin bütün ihtişamıyla anıtları ve eserleri ile ortaya çıkacağını vurgulayan Işın, “Kütahya’mızın değerlerine daha fazla değer katacak olan borsamızın ve tiyatromuzun burada olması… Belki dünyada tiyatronun büyük bir stadyum alanıyla bir arada olduğu tek alanıdır burası. Efes’ten daha önemli olduğunu arkeologlar söylemektedirler. İnşallah bu hazineyi ortaya çıkaracağız ve dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *