UZADIKÇA EKMEK DERDİ BÜYÜYECEK

170

Şehir Hastanesi tamamlanmamasına rağmen 4-5 ay öncesinden eleman alımına çıkılmasına baştan karşı çıktığını ifade eden MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, “Bu insanlar muhtemelen mevcut işlerinden çıktılar. Bu iş uzadıkça bu insanlar ekmek derdine düşecekler.” Dedi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Şehir Hastanesinin 45 günde bitmesi için 10 milyon dolara ihtiyacı olduğunu Sağlık Bakanlığının diğer illerde yaptığı gibi bu parayı hastanenin bitirilebileceğini belirtmişti. Talebi hakkında ayrıntıları GAZETE KIRKÜÇ ile paylaşan Erbaş,  yap işlet devret modeli ile yapılan hastanede firmanın inşaatın müteahhitti değil sahibi olduğunu dile getirdi.

‘BELLİ Kİ CAN SUYU GEREK’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Ahmet Erbaş, Şehir Hastanesinin açılış tarihi ertelendikçe mağduriyet yaşayan insanlara dikkat çekti. Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 95’inin tamamlandığını hatırlatan Milletvekili Erbaş, hastane final için bir can suyuna ihtiyaç duyulduğuna değindi. Sağlık Bakanlığının ihtiyaç duyulan ufak dokunuşu yapabileceğini ifade eden Vekil Erbaş, “Benim araştırdığım ve incelediğim kadarıyla yaklaşık 10 milyon dolarlık bir paraya ihtiyaç var. Biz bu hastaneyi 14 Mart Tıp Bayramına yetiştireceksek firmayı sıkıştıracağız. Firma “Bu noktaya kadar geldim sıkıntım var” diyebilir. Sağlık Bakanlığı bu noktada “Biz sana biraz can suyu verelim daha sonra mahsuplaşırız.”diyebilir. Devletin bu her zaman yaptığı bir şey ilk defa Kütahya’da yapmayacak. Ben de Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmesinde bundan bahsettim. Yoksa yine bitmeyecek.” Şeklinde konuştu.

BU İNSANLAR İŞLERİNDEN ÇIKTI

Şehir Hastanesi için çok büyük bir elaman alımı olmadığını ifade eden Milletvekili Erbaş, “Ben açılmayan hastane için şimdiden 4-5 ay öncesinden eleman alınıp, bağlantıya geçilmesine de karşı çıktım. Bu insanlar muhtemelen mevcut işlerinden çıktılar. Bu iş uzadıkça bu insanlar ekmek derdine düşecekler.” Dedi.

DAHA ÖNCE BAŞKA İLLERDE YAPILDI

Kütahya’da yanlış bir algı olduğuna da değinen Erbaş, “Bu hastane firma tarafından kamu ortaklığı ihalesi ile alınmış ve firma tarafından yapılmış, Sağlık Bakanlığına kiraya verilecek. Firma hastanenin müteahhitti değil sahibi. Bu açıdan Ankara’daki, Bursa’daki şehir hastanesinden hiçbir farkı yok. Sağlık bakanlığı bu bütçesinin içine tabii ki böyle bir ödenek koyamaz ama sağlık bakanlığının elinde bu tip ödenekleri kaydırma mikanı var. Eğer bu gerçekleşirse biz bu hastaneyi biz mart başı itibariyle açarız.” İfadelerini kullandı.

‘HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR’

Yüzde 95’ine kadar gelmiş hastanenin ufak bir can suyuna ihtiyacı olabileceğini ifade eden Erbaş, “Ben de sağlık bakanlığına dedim ki. Bitmediğine göre bir can suyuna ihtiyaç var. 10 bin dolarlık bir ödeme ile bu hastane yaklaşık iki ay içinde teslim ederiz. Daha önce illerde bu yapıldı. Ödeme zorluğu çeken ya da bu tip bir sıkıntıya düşen firmalarına sağlık bakanlığı diyor ki “Senin yerine ödemeyi ben yapacağım ama bedeli zamanından kısacağım. Mesela, artık kaç yıllık anlaşması varsa, örneğin 30 yılsa bir yılını alıyorum. Ya da sana hastane açıldıktan sonra yıllık ödeyeceğim kiradan bunun bir kısmını düşerim.” Şeklinde konuştu. Sağlık Bakanlığının bu konularda diğer illerde devreye girdiğini hatırlatan Erbaş,“İki, üç ilde şehir hastanesi final aşamasında böyle sürüncemeye kalmıştı. Olabilir, ticarettir. Malzeme alımında veya taşeronlara ödeme konusunda bu yüzden gecikiliyor olabilir. Firma nakit akışında, kredi akışında sıkıntıya düşmüş olabilir. Bu herkesin başına gelebilir.” Dedi.

DENİZİ GEÇTİK DERE KALDI

Firmanın çağrılıp varsa sıkıntısı mahsuplaşma yoluna gidilebileceğine değinen Milletvekili Ahmet Erbaş, “Firma şu an kredi zorluğuna düştüm nakitte sıkıntım var problemim var diyorsa bakanlık verdiği süreden kısabilir ya da vereceği kiradan bir kısmını keserek mahsuplaşabilir. “ dedi. Hastanenin çoğu bitmiş azı kalmış durumda olduğuna değinen Erbaş, “Biz denizi geçmişiz derede kalmış. Firma martta açmayacağım haziranda açacağım derse bir şey diyebilir miyiz?  Biz bu Tıp Bayramında açmak istiyorsak bu konuda biraz ısrarcı olmak gerek.” Şeklinde konuştu.

‘DEPREM GELİYORUM DEMİYOR’

Talebine olumlu dönüş alacağına inandığını vurgulayan Erbaş, Biz bir deprem bölgesindeyiz hastaneye ihtiyacımız var şu anki mevcut hastane ihtiyaca cevap vermiyor. Bunu siyasetin malzemesi olmaktan dışarı çıkarmak lazım. Bu şehrin hastaneye ihtiyacı var. Yetmeyecek ama hastanemiz oldu diyeceğiz. Açıldığı gün bu hastane yetmeyecek. Açıldığı gün biz diğer hastane için uğraşacağız. Bir an önce bitsin artık.” Dedi.  Kütahya’nın deprem bölgesi olduğu da göz önüne alındığında hastanenin daha elzem olduğunun ortaya çıktığını belirten Erbaş, “Deprem de bize önceden haber vermiyor ki ben geliyorum diye. Adana’daki Şehir Hastanesi son depremde ne kadar büyük işlere imza attı. Benim bütçelerdeki haykırışlarım bu yüzden.” İfadelerini kullandı.

‘SİYASET İHTİYAÇLAR SÖYLENEREK YAPILIR’

Yoksa benim şehrim kuruluşun kurtuluş şehri çok güzel bir şehir diyerek siyaset yapılamaz. Evet, kuruluş ve kurtuluşun çok güzel bir şehriyiz ama ihtiyaçlar var bu ihtiyaçları söylemek lazım. Biz Cumhur İttifakı olarak bir şeyler isteyeceğiz ki bu memlekete bunlar gelsin. İstemezsek gelmez.” Dedi. Milletvekili olarak hastaneyi bitirmek için neye ihtiyaç olduğunu belirlemeleri gerektiğine dikkat çeken Erbaş, bitiş tarihi için vali, sağlık bakanlığı ve firmanın bilgi vermesi gerektiğini siyasilerin hastanenin açılması için verdiği sürenin karşılığı olmadığını ifade etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *