TEKNOKENT EGE BÖLGESİ TEKNOPARKLARI PROTOKOLÜ’NE PAYDAŞ OLDU: ZAMAN TEKNOLOJİ ÜRETME ZAMANI

154

Kütahya Tasarım Teknokent, Ege Bölgesi Teknoparkları Protokolü’nü imzaladı. Kütahya’nın hem de ülkenin kalkınmasına destek olma gayretlerinin paydaşlıklarla artarak devam edeceğini ifade eden DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, “Zaman teknoloji üretme, hayatı dijitalleştirme zamanı.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin en büyük paydaşı olduğu Kütahya Tasarım Teknokent, Balıkesir’de düzenlenen 12. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda oluşturulan Türkiye’nin ilk bölgesel teknoloji geliştirme birlikteliği olan Ege Bölgesi Teknoparkları Protokolü’nün paydaşlarından biri oldu.

Balıkesir Teknoloji Geliştirme Bölgesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zafer Coştu, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit ve Türkiye’nin 101 teknoparkından temsilcilerin katıldığı 12. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Kütahya Tasarım Teknokent’i Genel Müdür Prof. Dr. Ersan Öz temsil etti. Söz konusu toplantılarda ortaya konan Ege Bölgesi Teknoparkları Protokolü’nün imzalanmasıyla en büyük paydaşı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olan Kütahya Tasarım Teknokent, Türkiye’nin ilk bölgesel teknoloji geliştirme birlikteliğinin bir paydaşı oldu.

‘PAYDAŞLIKLAR ARTARAK DEVAM EDECEK’

İmzalanan protokolle ilgili teknoloji alanında bölgesel iş birliğine önem verdiklerini kaydeden Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Zaman teknoloji üretme, hayatı dijitalleştirme zamanı. Bilgi çağında katma değerli teknolojilerle hem Kütahya’nın hem de ülkemizin kalkınmasına destek olma gayretimiz bu tür paydaşlıklarla daha da artarak devam edecek” dedi

Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise ilk defa gerçekleştirilen bu iş birliği protokolü ile Ege Bölgesi teknoparkları arasında fiili bir kümelenme de oluşacağına, birçok alanda önemli ulusal ve uluslararası projelere imza atılacağına inandığını ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *