AİZANOİ ANTİK KENT’E ZİYARETÇİ SAYISI 2O23’DE ARTTI: 43 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

183

Devam eden kazılarda önemli buluntuların gün yüzüne çıkarıldığı tanıtım faaliyetlerinin hızla devam ettiği Aizanoi Antik Kent, 2023 yılında 43 bin 269 kişi tarafından ziyaret edildi. Aizanoi Antik Kenti,2022 yılında 33 bin 775 kişi ziyaret etmişti.

Anadolu’daki en iyi korunmuş antik yapılarından Zeus Tapınağı’na, dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Aizanoi Antik Kenti’nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

2023^DE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI

Kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkan eser sayısının arttığı antik kentte 2023 yılında mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak bilinen Aphrodite’in heykel başının ikincisi, şarap tanrısı Dionysos’un ise üçüncü heykel başı, 2 bin yıllık makyaj ve bijuteri ürünleri ve çok sayuda tarihi eser ortaya çıkarıldı.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun ve ekibinin sürdürdüğü kazı çalışmaları ve antik kentte yapılan tanıtım faaliyetleri bölgeye olan ilgiyi artırırken 2023 yılında Aizanoi Antik Kenti ziyaret eden kişi sayısı da açıklandı.

YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİLİK ARTIŞ

2023 yılında Aizanoi Antik Kenti’mizde 4️3 bin 269 kişi misafir edildi. Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada “43 bin 269 kişiyi misafir etmenin büyük bir mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Ziyaretçi sayımızı her geçen yıl arttırmaya, birbirinden kıymetli arkeoloji severleri ve gezginleri antik kentimizde misafir etmeye devam edeceğiz!” ifadelerine yer verildi.

Aizanoi Antik Kenti,2022 yılında 33 bin 775 kişi ziyaret etmişti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *