YILIN İLK TOPLANTISINDA EV SAHİBİ KÜTAHYA

193

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2024 yılının ilk Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Sayın Musa Işın’ın ev sahipliğinde, Kütahya’da gerçekleştirildi.

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün başkanlığında yapılan toplantıya; Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vali Musa Işın, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Manisa Valisi Enver Ünlü ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN OLUŞTURULAN ALT YAPILAR HİZMETE GİRDİ

Vali Turan Ergün, toplantıda yaptığı açış konuşmasında önceki toplantıdan bugüne kadar yapılan çalışmaları özetledi. Ajansın desteklediği 64 projenin takibinin sürdüğünü ve 23 projenin tamamlandığını belirten Vali Ergün, bölgenin kalkınması için oluşturulan altyapıların hizmete girdiğini kaydetti. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bölgesel düzeyde izlenmesi amacıyla yürütülen Regions2030 projesinin başarıyla tamamlandığını, yatırımcı çekme faaliyetleri kapsamında 274 firmaya danışmanlık hizmeti verildiğini aktaran Vali Ergün, 63 firmanın devlet destekleri konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN KONUMU HARİTALANDIRILDI

Toplantıda; 2024-2028 dönemini kapsayan 12’inci Kalkınma Planı hakkında bilgi alındı. Dünya Fikri Haklar Örgütü tarafından her yıl yayımlanan Küresel İnovasyon Endeksi 2023 sonuçları değerlendirilerek, Türkiye’nin konumu haritalandırıldı. Coğrafi işaret süreçleri ve TR33 bölgesi özelinde gerçekleştirilen coğrafi işaretli ürünlere yönelik çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda, Vali Ergün, bölgede 105 adet coğrafi işaretli ürün bulunduğunu söyledi. Vali Ergün, Ajans’ın teknik destek hizmetiyle 15 ürünün daha coğrafi işaret almasının mümkün olduğunu ve 6 ürünün başvuru sürecinin devam ettiğini aktardı. Avrupa Parlamentosunun desteklediği, Ajans’ın ortaklığını üstlendiği Regions2030 projesinin sonuçları ve Türkiye’den 21 ili kapsayan Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı’nın da ele alındığı toplantıda, Kalkınma Ajanslarının çalışmalarının tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan internet siteleri hakkında bilgi alındı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *