‘HAYVANCILIK DAHA MODERN DAHA UCUZ OLACAK’

170

Kütahya’da hayvancılığa gençlerin ilgisinin azaldığını belirten Ak Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı hem gençlerin ilgisini artıracak hem de maliyeti düşürecek projelerini açıkladı. TOKİ’den aracılığıyla Kütahya’ya ahırlar yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Bayırcı “Bu sayede vatandaşlara uyguna arazi sunulacak. Aynı zamanda daha modern ortamlarda üretim yapılacak” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya şehir merkezindeki hayvancılığın gelişmesi için TOKİ’den bir talepleri olduğunu dile getirdi. Kütahya’da gençlerinde hayvancıkla uğraşmaya başlaması adına güzel bir işe imza attıklarını belirten Bayırcı, üretimin hem modern hem de ucuz maliyetlerde sağlanabileceğine dikkat çekti.

‘KÜTAHYA’MIZA BÜYÜK BİR DEĞER KATACAK’

Kütahya merkezde 16 bin adet büyük baş, 37 bin 500 adet de küçükbaş hayvan bulunduğuna dikkat çeken Bayırcı “Bu hayvanların daha modern ortamlarda üretilmesi beslenebilmesi adına şehrimizin çeşitli bölgelerinde TOKİ aracılığıyla ahırlar yapılmasını talep ettik. Karşılık buldu. Yakın zaman Kütahya merkezimizde hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimize böyle bir hizmet sunacağız” ifadelerini kullandı. Organize Hayvancılık Bölgesi’nin kendileri için çok önem verdikleri bir proje olduğunu vurgulayan Bayırcı “Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız yaş ortalaması giderek artıyor. Gençlerimiz bu işe pek fazla eğilmiyor. Biz de hayvancılığı geliştirmek adına, gençlerimizin teveccühünü artırmak için Organize hayvancılık bölgesi kurulması için görüşüyoruz. Bunda çok ciddi bir yol kat ettik” şeklinde konuştu. Bu sayede vatandaşların devlet tarafından altyapısı yapılmış yerlerde daha uyguna arazi sunmuş olacaklarına dikkat çeken Bayırcı “Aynı zamanda daha modern ortamlarda toplu bir şekilde olacağı için, bu iş maliyetin de daha düşük olduğu ortamlarda üretim yapmış olacağız. Bu da Kütahya’mıza büyük bir değer katacak” diye konuştu.

‘ET VE SÜT KURUMU’NUN SATIŞ

NOKTASI KAZANDIRILACAK’

Kütahya’da saha çalışmalarında sık sık vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Bayırcı, vatandaşların en çok talep ettiği konulardan birinin Et Ve Süt Kurumu olduğunu ifade ederek sözlerine söyle son verdi; “Bu konuyla alakalı bakanlıklarımızda yaptığımız görüşmelerde biz yer önerisinde bulunduk. Bakanlığımızın yer metrekaresinde incelemeleri var. Yer konusunu çözdüğümüz an da Et Ve Süt Kurumu’nun satış noktasını da Kütahya’mıza kazandırmış olacağız.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *