MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN İLE HERKES GURUR DUYMALI: DÜŞMANLIK İSTEYEN İKİ KEZ DÜŞÜNECEK

168

Milli muharip uçak KAAN’ın Türkiye’yi ekonomik ve askeri güç olarak bir adım daha öne çıkarmasının yanında Türk dünyasında gururu da yaşattığını ifade eden Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kütahya Şube Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Düşmanlık yapmak isteyenler artık iki sefer düşünecek.” Dedi.

GURURU YAŞATTI

Türkiye’nin en önemli teknoloji projelerinden biri olan Milli muharip uçak KAAN ilk uçuşunu yaptı. 13 dakika havada kalarak 8 bin feet irtifada 230 knot hıza ulaşan KAAN tüm Türkiye’ye büyük bir gururu yaşatırken dünya basınında gündem oldu. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kütahya Şube Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız, KAAN’ın ilk uçuşu ile büyük bir gururu yaşattığını ifade etti.

KAAN’ın yapılmasında emeği geçen herkese minnetlerini sunan Yıldız, “Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği olarak bizim orada mühendislerimiz var. Birliğimizin orada en az 60-70 üye çalışanı var. Her ziyaretimizin bu konuları konuşuyor. Her başarılarından gurur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Milli muharip uçak KAAN’ın Türk dünyasında büyük bir birlik beraberlik hissi de yaşattığını dile getiren Yıldız, Türkiye’nin bu sayede ekonomik ve askeri güç olarak bir adım daha öne çıktığını vurguladı.

‘YAN GÖZLE BAKMAYA KİMSE CÜRET EDEMEZ’

Türk İHA’larının Azerbaycan’da elde edilen zaferde büyük bir katkı sunduğunu hatırlatan Yıldız “Zaten İHA’larla Azerbaycan’da elde kazandığımız zafer belli. Onlar kazandırdı yani zaferi. Şimdi KAAN da gelince artık kimse yan gözle bakma cüretini göremez. Türk Dünyasına, Azerbaycan, Kıbrıs gibi yerlere düşmanlık yapmak isteyenler artık iki sefer düşünecek.” İfadelerini kullandı.

Milli üretiminin önemine dikkat çeken Yıldız, KAAN’ın 2028’de tam olarak seri üretime çıkacağını belirtti. Şu an her yıl 50 tane üretilmesi düşünüldüğünü belirten Yıldız, üretimin tıpkı TOGG’da olduğu gibi her geçen sene artacağını ifade etti

‘SİYASET ÜSTÜ DEĞERLENDİRİLMELİ’

KAAN’a dair yersiz eleştirilerde bulunanlara da tepki gösteren Yıldız, “Onlar Türkiye’nin kalkınmasından, Türkiye’nin ilerlemesinden rahatsız olan kimseler. O tür insanlara laf yetiştirmeye Türkiye’nin vakti yok. Onlar içimizdeki hainler” dedi. Milli savunma projeleri başta olmak üzeri yerli ve milli üretime siyaset üstü bir şekilde bakılması gerektiğini ifade eden Yıldız, Türk mühendislerinin bu başarısından tüm Türkiye’nin gurur duyması gerektiğine değindi.  

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *