CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİTİNGİ RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU: KÜTAHYA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

153

7’den 70’e on binlerce Kütahyalının katıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya mitingi renkli anlara sahne oldu. Pankartların dikkat çektiği mitingde küçük bir kız çocuğu sahneye çağrıldı. NG Kütahya Seramik 100’üncü Yıl Fabrikalarının açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise Kütahya’nın gelişimine dair önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya ziyaretinde şehir, sabahın ilk saatlerinden itibaren büyük bir coşku yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Dumlupınar Stadyumunda karşılandı. Stadyumdan otobüs ile ayrılan Erdoğan’ı görmek isteyen Kütahyalılar caddeleri doldurdu. Küçük yaştaki Kütahyalılara oyuncak araba ve bebek hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi Pazarındaki mitin alanına geçti.

BÜYÜK ADAMLARIN HEYKELİ DİKİLMEZ ELİ ÖPÜLÜR

Onbinlerce kişinin katıldığı mitin alanında ise büyük bir coşku hakimdi. Mitingin yapıldığı alanda “KAAN-Kalktı yine semalara bir kanatlı hürriyet, adı özgür kendi figür yine aldı hezimet, aklı fikri takoz olmak siyaseti hamaset, ne yapsalar boş, gördü dünya feraset”, “Bunlar uzaya mekik gönderdiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı?”, “Marmaray inşa ettiler de başörtüsü tüneli mi tıkadı?” ve “Hızlı tren yaptılar da başörtüsü bu treni raydan mı çıkardı?” pankartları yer aldı. İlçelerden, köylerden ve Kütahya’nın her noktasından vatandaşın oluşturduğu kalabalık pankartlarla Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Kütahyalıların açtığı pankartlar arasında “Bizde büyük adamların heykeli dikilmez eli öpülür. Müsaade et elini öpeyim reis” pankartı dikkat çekti.

Tüm Türkiye’nin gündemine dair önemli açıklamaları Kütahya’dan yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahyalı küçük bir kızı sahneye çağırdı. Yaşadığı sevinç gözlerinden okunan küçük kız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öptü, miting sonunda çekilen fotoğrafların tümüne dahil oldu.

Mitingden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan NG Kütahya Seramik 100’üncü Yıl Fabrikalarının açılışını yaptı. Açılışta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Kütahya’ya dair sözleri ise dikkat çekti.

8 BİN 500 KOBİ’YE KOSGEB DESTEĞİ

Kütahya’da 91 milyar TL tutarında 856 yatırım için teşvik belgesi düzenlendiğini ifade eden Kacır, “31 bin 300’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. KOSGEB destek programlarımızla KOBİ’lerimize can suyu olduk. 22 yıl önce Kütahya’da KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ’lerin sayısı iki elin parmağını geçmiyor iken, AK Parti döneminde 895 milyona lira destekle bu sayıyı 8 bin 500 KOBİ’ye çıkardık.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’NIN SANAYİ GELİŞİMİ ORTADA’

Zafer Kalkınma Ajansı ile şehirde 398 projeye 841 milyon lira destek verdiklerini dile getiren Bakan Kacır, “Katma değer ve teknoloji odaklı kalkınmayı hızlandırmak için şehrimize 1 teknopark, 9 Ar-Ge ve 2 tasarım merkezi kazandırdık. Kütahya’mızda son 22 yılda 3 yeni organize sanayi bölgesi kurduk. Kütahya’nın sanayi gelişimi ortada. Organize sanayi bölgelerimizdeki istihdamı bin 200’den 25 binin üzerine taşıdık. Kütahya sanayisinin gelişiminde şehrimizin ihracatının yüzde 60’ını, imalat sanayisi ihracatının yüzde 40’ını gerçekleştiren seramik sektörünün önemi çok büyük. Sektörümüzün yerli girdi oranı en yüksek sektörlerden biri olması ve net ihracatçı konumunda bulunması sebebiyle aynı zamanda ülkemizin yatırım istihdam üretim ve ihracat rotasında stratejik öneme sahip. Yalıtım malzemeleri Havacılık uzay pek çok yüksek teknoloji sahasında seramiğin yenilikçi kullanımı ise geleceğin teknolojilerine kapı aralıyor. Toplam yatırım tutarı 85 milyar lirayı aşan 493 yatırımı desteklediğimiz seramik sektörümüz dünyada söz sahibi konuma erişti. Yeni fabrikamız da sektörün ülkemizin ve Kütahya’mızın istihdam odaklı büyüme yolculuğuna katkı sağlayacak. Kütahya, yatırımlarla büyümeye, gelişmeye devam ediyor ve her zaman edecek.” Şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *